Temporal
Societat Successos 28/02/2023

El forat de Comte de Sallent quedarà obert prop d'una setmana

S'ha reobert el trànsit a l'avinguda Gabriel Roca en sentit a Porto Pi, mentre que cap al centre roman tancat

3 min
Enfonsament de la calçada a les avingudes

PalmaEls esvorancs que han aparegut a diversos carrers de Palma han estat un dels efectes més forts i visibles de la borrasca Juliette, que està copejant Mallorca des d'aquest dilluns. Tret d'un ensurt a l'avinguda d'Alexandre Rosselló, on s'ha aixecat la capa superior de l'asfalt, els dos forats que ara com ara alteren la circulació de Palma són el de les Avigundes (Comte de Sallent) en direcció a la plaça d'Espanya i al passeig Marítim (avinguda de Gabriel Roca) en direcció a Andratx. En el cas del primer, on s'han trobat restes de l'antiga murada de Ciutat, l'Ajuntament de Palma ha informat que es preveu que estigui reparat en un termini de tres a set dies.

El primer forat a aparèixer va ser el de les Avingudes. La Policia Local de Palma el va detectar a les 21 h, moment en què va perimetrar la zona i la va senyalitzar. Però a mesura que va avançar la nit, van comprovar que el forat es feia cada vegada més gran fins que passada la mitjanit els operaris d'Emaya van poder tallar la fuita d'aigua que havia provocat, en part, l'incident. Així, van ampliar la senyalització i el perímetre de l'esvoranc, que té un diàmetre de prop de 8 metres i una profunditat de 6.

Ara com ara, ocupa la vorera central i tres carrils de circulació. Per això, el Consistori ha tallat el trànsit de l'avinguda d'Alemanya cap a la plaça d'Espanya i ha desviat els vehicles cap al túnel de General Riera i Antoni Marquès. Així, ha quedat habilitat un únic carril en sentit plaça d'Espanya per al transport públic i tres en sentit contrari, segons han detallat aquest dimarts els regidors de Seguretat Ciutadana, Infraestructures i Medi Ambient (Emaya), Joana Adrover, Angélica Pastor i Ramón Perpinyà, en una roda de premsa per donar la darrera hora dels incidents.

Concretament, Perpinyà ha explicat que l'esvoranc s'ha obert a les tres de la matinada, després de rompre's una artèria d'aigua potable important que hi circula just davall. El regidor ha aclarit que "l'artèria ja està reposada i s'ha netejat tot el forat per mirar l'oval, que és el col·lector d'aigües brutes, i veure quina afectació hi ha" i ha indicat que el servei només s'ha vist afectat amb una baixada de pressió d'aigua a la zona centre de Palma.

El segon esvoranc

Poc després, ha aparegut un segon esvoranc a l'avinguda de Gabriel Roca, a l'altura de la discoteca Pachá, on estan treballant tècnics municipals i operaris de l'Autoritat Portuària de Balears perquè el forat quedi arreglat en 48 hores, depenent de la pluja. En aquest cas, la Policia Local ha desviat el trànsit cap a Porto Pi (avinguda de Joan Miró i carrer del Monsenyor Palmer), mentre que en direcció cap al centre roman tancat. Les línies de l'EMT Palma circulen amb normalitat a excepció de l'L1 Portopí-Sindicat, que s'ha hagut de desviar per l'avinguda Joan Miró i l'L9 de Son Espanyol, que s'ha hagut d'interrompre per la caiguda d'arbres en el seu recorregut.

De manera semblant al que ha passat a les Avingudes, el president d'Emaya ha explicat que on s'ha produït el segon esvoranc hi ha un altre col·lector que duu aigües residuals a pressió cap a la depuradora. "És una canonada metàl·lica que tenia rovell i que s'ha trencat segurament perquè anava molt carregada", ha dit el regidor, que ha assegurat que avui es repararà i es restablirà el trànsit.

Un tercer ensurt

Finalment, la regidora d'Infraestructures desmentit que hagi aparegut un tercer esvoranc, en aquest cas a l'Avinguda d'Alexandre Rosselló, a l'altura del Corte Inglés. Segons Angélica Pastor, l'asfalt s'ha estovat a causa de la pluja, fet que ha provocat que s'aixecàs lleugerament. "No ha afectat, per ara, cap canalització ni té per què enfonsar-se més", ha assegurat l'edil. En qualsevol cas, això ha provocat que la Policia Local redirigís el trànsit per evitar el pas dels cotxes per la zona.

stats