Societat 28/02/2023

Un bocí de l'antiga murada de Palma, al descobert amb l'esvoranc de les Avingudes

Treballadors de Patrimoni del Consell de Mallorca s’han desplaçat fins al lloc de l’incident per documentar-ho

1 min
Imatge de l'antiga murada de Palma que ha quedat al descobert aquest dimarts.

PalmaL'esvoranc de les Avingudes de Palma ha deixat al descobert un bocí de l'antiga murada de Ciutat, de la qual ja es tenia constància que passava per allà. Si bé en un primer moment el regidor de Medi Ambient i president d'Emaya, Ramón Perpinyà, no ha vinculat la troballa d'aquestes restes a la murada, més tard fonts del Consistori ho han confirmat i han assegurat que en cap moment no hi ha hagut cap intenció de no informar al respecte. Així, confirmen que el forat, de vuit metres de diàmetre i sis de profunditat, “deixa a la vista la murada”.

Arran del descobriment, han avisat els tècnics de Patrimoni del Consell de Mallorca, que s'han desplaçat fins al lloc de l'incident per documentar-ho, segons les mateixes fons de l'Ajuntament. Ara bé, insisteixen que "ja estava documentat" que per allà passava l'antiga murada.

En tot cas, subratllen que les reparacions que ara cal fer de la canonada que ha provocat, en part, l'esvoranc, no afectarà la murada. "Quan es va fer la canonada, ja va aparèixer la murada", detallen. Per això, la intenció és que una vegada acabin les feines de documentació i reparació "es torni a tapar" amb asfalt i que la murada quedi coberta com abans.

Part del fossat

Segons han informat fonts de Patrimoni a l'ARA Balears, la inspecció ha permès saber que es tracta d'un tram de murada enderrocada de l'antiga ciutat de Palma, així com d'una part del fossat que hi havia. En aquests moments, el Consell es troba a l'espera de l'informe que ha d'elaborar l'inspector per conèixer-ne més detalls i que es preveu que estigui enllestit aquest dijous.

stats