Societat 08/03/2022

Yllanes assegura que ja no troben cap menor a les sales de joc de les Balears

El conseller ha criticat el govern espanyol per destinar més doblers a publicitats de loteries que a les mesures preventives del Ministeri de Consum

ARA Balears
1 min
Una sala de joc.

Palma"La Policia Nacional ens comunica que la presència de menors en sales de joc s'ha reduït a zero", ha assegurat el conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, que ha defensat la tasca del Govern balear les darreres dues legislatures en la lluita contra el joc.

El conseller ha respost a la intervenció al Parlament del diputat de Ciutadans, Jesús Méndez, qui ha plantejat la contradicció entre les campanyes de publicitat que subvenciona el govern espanyol de les loteries i apostes de l'Estat amb les polítiques en aquest àmbit que defensa l'Executiu illenc. "Es contradiu obertament amb la política del Govern d'allunyar el joc dels joves", ha criticat Méndez.

Per la seva banda, Yllanes ha defensat que "és aventurat dir que s'està fent una campanya de fidelització al joc" des del Ministeri d'Hisenda. Així i tot, ha admès que "no m'agrada cap campanya publicitària". I ha posat com a exemple el cas de l'ONCE: "Ningú en desconeix el caràcter social, però la seva campanya de promoció del joc em produeix una gran tensió".

En aquesta línia, el també vicepresident del Govern ha criticat el govern de l'Estat per destinar "55 milions d'euros" a aquestes campanyes de les loteries mentre que el Ministeri de Consum "només té 2,4 milions" per tirar endavant mesures com la prohibició de la publicitat dels jocs en equipament esportius o a Internet i les xarxes socials. "Són mesures a les quals hem donat suport des de la Conselleria", ha tancat.

stats