Música en català
Societat 19/04/2023

Xarxa s'acomiada després de 13 anys de música combativa

El grup va pujar per primera vegada als escenaris en el marc del Correllengua del 2010 a Son Gotleu

2 min
Els membres del grup mallorquí Xarxa

Palma"Ens fa mal a l'ànima anunciar això, però ha arribat el moment. Xarxa diu adeu". Així s'han acomiadat els mallorquins a través del perfil de Twitter, en un fil on expliquen que ho fan "contents, satisfets i orgullosos de tot allò que hem aconseguit". El grup explica que no ha estat un camí fàcil i que hi han adquirit "mil aprenentatges".

El grup recorda tot el que han viscut des del primer concert l'any 2010 a Son Gotleu, en el marc del Correllengua: "Teníem uns 14 anys quan vàrem començar, el pes emocional és enorme". Malauradament, han explicat que la motivació ja no és la mateixa per mantenir un projecte d'aquestes característiques. Els mallorquins, han agraït el suport de totes les persones que directament o indirectament han donat al grup: "Sense vosaltres no hauria estat possible".

Així mateix, Xarxa té previst fer alguns concerts de comiat. El primer serà a Barcelona el pròxim dissabte 22 d'abril a la Casa Menorca. Un dels seus darrers treballs publicats és una nova versió de la cançó Germanies, coincidint amb el 500è aniversari de la revoluta popular (1521-1523), el remake conserva la lletra i l'esperit combatiu del tema original, encara que millorat amb una melodia i uns arranjaments més depurats.

En aquest llançament, la banda també aprofità per retre homenatge als seus propis orígens als carrers dels barris de Son Gotleu i el Rafal de Palma, que van veure néixer al grup. Poques setmanes després, Xarxa llançava el senzill Cors desbocats, una cosa més pausada i emotiu que el seu predecessor. Tots dos formaran part de Pedregades (Blau Produccions), pròxim EP de la banda del qual no hi ha encara data de publicació. Altres projectes publicats per la banda de música combativa en català són La vida i el foc, El batec, Arribada i Pedregades, entre d'altres.

stats