Societat 26/03/2020

La Xarxa Municipalista de Mallorca demana aturar les activitats "no essencials" i fer un confinament total

Les agrupacions que integren l'entitat adverteixen de la "militarització" de la gestió de la crisi sanitària

Ara Balears
1 min
Representants de l'agrupació de la Xarxa Municipalista de Mallorca.

PalmaLa Xarxa Municipalista de Mallorca, que agrupa nou formacions locals, ha demanat aquest dijous que s'aturi qualsevol activitat "no essencial" perquè el confinament sigui total i més "efectiu". "La prioritat és cuidar les persones", han afirmat les agrupacions en un comunicat, tot afegint que caldria controlar els preus dels productes per fer front la crisi sanitària.

En el comunicat expliquen que l'Estat "aprofita" la crisi sanitària per "treure la bandera del nacionalisme espanyol" i afegeixen que l'Exèrcit ocupa els carrers "dels nostres pobles i barris en una exhibició de prepotència amb conseqüències polítiques molt perilloses pel precedent que suposa". Per això, recorden que aquesta situació "la superarem amb sanitat pública i no amb militars".

L'agrupació municipalista també ha proposat la suspensió del pagament dels lloguers i una moratòria de les quotes d'autònom, així com la importància de crear una renda social. "Cal evitar fraus per Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) i informar els treballadors dels seus drets laborals", apunten.

stats