La Xarxa Municipalista ja agrupa nou formacions locals de Mallorca

Intenta marcar una estratègia política davant problemàtiques comunes

Als set grups polítics independents municipalistes Alternativa per Pollença, Alternativa per Artà, Gent per Sineu, Alternativa per Santa Maria, Crida per Palma, Volem Sencelles i La Valldemossa que Volem, que el passat 25 de maig crearen la Xarxa Municipalista, s'hi han sumat dos grups més: Independents de Santa Margalida i UP de Felanitx.

Aquest consorci de formacions locals s'ha reunit a Sineu per tal de marcar l'estratègia a seguir els propers mesos i definir un model polític consensuat quant al tractament de polítiques i necessitats comunes en els municipis respectius, segons ha informat la portaveu, Aina Comas.

"El problema de la saturació a les carreteres, la demanda del tren fins a Artà, la millora del transport públic, els problemes que genera el turisme, la transició energètica i la defensa de la llengua i cultura pròpia són alguns dels eixos de treball que anirem analitzant i tractant els propers mesos", expliquen des del col·lectiu.

"Volem definir una estratègia davant problemes que són comuns als nostres pobles", insisteix Comas. "Fer feina plegats i en xarxa en un espai polític més reivindicatiu ens permetrà aprofundir a trobar les solucions més adients", subratlla. La Xarxa Municipalista suma un total de 12 regidors, i forma part de governs locals a Artà i Sencelles, als altres set municipis restants està a l'oposició.

Manifestació antimonàrquica

D'altra banda, s'ha anunciat que les formacions municipalistes promouran la participació en la manifestació antiborbònica que tindrà lloc a Palma aquest dimecres a les 19.30 h, amb concentració al Palau Reial - Almudaina amb el lema 'Arruix borbons, Marivent Museu Saridakis'.