La setmana que m'espera
Societat 28/11/2021

“Vull que arribi diumenge perquè tenim caragolada”

El professor i ‘slamer’, Sion Moyà, explica com serà la seva setmana

2 min
Sion Moyà, Professor i ‘slamer’

PalmaEls matins normalment berén de torrades amb formatge i cafè amb llet. I per dinar allò que trobi, sense mirar-m’hi massa. Algunes vegades hi ha sort i tinc algun tupper de ma mare, cuina mallorquina d’alta qualitat, però no sempre passa. Jo, realment, cuin poc i malament, sense anar més lluny del que tothom coneix com a cuina de supervivència.

Ara mateix faig feina els horabaixes; per això, després d’haver berenat, els matins tenc temps de llegir i escriure una mica fins a les 11 o les 12 h. Els dimarts, però, em toca assajar amb Maisurt, la meva banda. Hem començat fa poc, però és un projecte molt engrescador, perquè no feim un estil de música convencional, no és una cosa que puguis trobar senzillament. I pel que fa a representar-ho en viu, ja fa setmanes que estam preparant un directe diferent, que sigui un espectacle en què es mescli el meu vessant més de poetry slam amb la música de la banda, i fer-ho més com una obra de teatre amb música que no un concert normal i corrent. És un estil molt diferent, el que feim.

Justament aquesta setmana no, però d’altres els matins estic capficat dins el ‘projecte slam’, amb el qual vaig a instituts a fer tallers de poesia. Està funcionant molt bé, estic molt content perquè veus els nins motivats i ficats dins el tema. És especial connectar amb ells. De fet, em varen fer anar al Berenguer d’Anoia, a Inca, per fer-hi ‘el poeta del mes’. Però bé, havent dinat aniré a fer feina, com cada dia, a Rata Corner. 

Ara mateix estam completament capficats en la campanya de Nadal, m’he endinsat totalment en el “mode llibreter”. Estam preparant el Rata Market, que es farà al parc dels bombers, com els darrers anys. I també com els darrers anys, hi haurà paradetes d’artesans locals, fins i tot segurament muntarem un concert, que un poc de música en viu sempre hi diu. Quedarà molt bé. Es tracta d’oferir un espai perquè la gent i els comerços locals una mica diferents es puguin donar a conèixer i puguin crear sinergies entre ells. Però, en fi, quan acab la feina me’n vaig cap a Binissalem, el meu poble, a fer dues cervesetes al bar. Sempre em cau bé fer un poc de comunitat amb la meva gent, aguantar algun problema i contar els meus. És el nostre moment i en gaudim.

En haver acabat la setmana laboral, tocarà fer alguna coseta el cap de setmana, però sense passar-nos. Especialment, vull que arribi diumenge perquè tenim caragolada a ca un amic meu. Ens agraden molt, aquest tipus trobades i quedades. Una caragolada segurament no és allò més típic de fer entre els joves. Però amb el que ha plogut segur que n’hauran trobat molt i en podrem fer una bona ollada. Després, segurament hi haurà un poc de divertimento, un poc de vinet i cervesa i qualque licor. Però si parlam de sortir de festa segurament no faré res especial, sinó que serà un cap de setmana d’allò més tranquil·let.

stats