Societat 21/05/2022

Vuit busos de l’EMT s’embarquen a la caravana humanitària de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí

Dalmau: “Aquesta acció solidària és fruit de l’estreta col·laboració que mantenim des de fa anys i que ha permès fins ara aportar onze vehicles”

ARA Balears
2 min
Aproximadament 200 persones es varen manifestar pel poble sahrauí.

PalmaUn total de vuit busos antics de l'EMT s'embarquen aquest dissabte des del moll de Palma cap a València amb motiu de la caravana humanitària 2022 de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí, que envia ajuda humanitària als campaments de refugiats Sahrauís a Tindouf (Algèria). El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, juntament amb el gerent de l'EMT, Mateu Marcús; la consellera de Salut i Consum del Govern, Patricia López; el gerent de l'Hospital Universitari de Son Espases, Pep Pomar, i el director general de l'IB Salut, Juli Fuster, lliuraren ahir a la presidenta de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (AAPSIB), Catalina Rosselló, el material sanitari que viatjarà dins els vehicles.

Dalmau destaca que aquesta acció solidària "és fruit de l'estreta col·laboració entre l'EMT Palma i l'AAPSIB". "Aquest mes de febrer vam cedir tres busos de més de 12 metres i ja són onze els vehicles de l'EMT Palma que hem lliurat a l'associació", ha dit el regidor.

La caravana que parteix aquest dissabte en direcció a València estarà acompanyada del coordinador del projecte urològic, Joan Antoni Pascual, i de set voluntaris. Des d'allà seguirà per carretera fins a Alacant, on es reuniran amb tots els vehicles de diferents comunitats autònomes que participen en aquesta caravana estatal coordinada per la delegació del Front Polisario a Espanya. Els vehicles embarcaran cap a Oran (Algèria) i finalment cap als campaments de Refugiats Sahrauís de Tindouf (Algèria).

Els busos cedits per l'EMT Palma estaran carregats de material sanitari de la comissió d'urologia i de material cedit per l'Hospital Universitari de Son Espases, a través d'un conveni de col·laboració signat l'any 2014 amb l'AAPSIB, a més de roba esportiva cedida pel Consell de Menorca a través del Fons Menorquí de Solidaritat. El Fons Menorquí de Solidaritat els ha aportat roba de tota mena; l'Ajuntament d'Alaró, mobiliari escolar; l'Associació de Lluita contra el Càncer de les Illes Balears, camisetes per a nins i adults, i la residència de la Bonanova de Palma, dependent de l'IMAS, material d'higiene i llits hospitalaris, a més de material cedit per l'Escola en Pau i l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí a Menorca. A tot això s'hi afegeixen onze ordinadors donats pel Sindicat d'Infermeria Satse.

stats