Urbanisme
Societat 03/02/2023

Vuit ajuntaments de Mallorca ja ofereixen dades urbanístiques a través d'un web del Consell

El visor urbanístic va dirigit a professionals del sector, com arquitectes o enginyers, perquè disposin d'un accés immediat a la normativa

ARA Balears
1 min
El Parlament debatrà una proposició de Més per Menorca per posar límits als preus del lloguer a les Balears.

PalmaUn total de vuit ajuntaments de Mallorca ofereixen ja en obert tota la informació urbanística dels seus municipis gràcies al visor web desenvolupat pel Consell, que permet als consistoris proporcionar les dades de manera gratuïta. Segons ha informat aquest divendres la institució, el de Calvià ha estat el darrer ajuntament a incorporar aquesta eina informàtica, elaborada concretament pel departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local i impulsada per la Direcció Insular de Suport i Gestió Municipal.

Des del Consell han valorat que la posada en marxa d'aquesta eina és una passa més en la política de transparència i bona gestió de la institució. "Facilitam l'accés a la informació del planejament urbanístic vigent en el terme municipal, accessible des de qualsevol dispositiu amb connexió a internet, sense necessitat de realitzar una consulta als serveis tècnics municipals", ha destacat el conseller insular, Jaume Alzamora.

El visor urbanístic va dirigit a professionals del sector, com arquitectes o enginyers, perquè disposin d'un accés immediat a la normativa urbanística municipal, en l'elaboració de projectes dins del terme municipal, però també a ciutadans que vulguin conèixer la situació urbanística de les seves propietats. De moment, els ajuntaments d'Alaró, Algaida, Andratx, Binissalem, Calvià, Costitx, Felanitx, Llubí i Muro utilitzen aquesta eina.

stats