Societat 24/04/2018

La primera vaga dels pilots de Vueling comença demà dimecres

Els serveis mínims seran del 100% en les rutes entre Balears i la Península

Efe
2 min
Balanç agredolç de Vueling d’un estiu amb números de rècord

PalmaEls pilots de Vueling estan convocats demà a la primera de les quatre jornades de vaga previstes per als dies 25 i 26 d'abril i 3 i 4 de maig per tal de reclamar claredat en la negociació del conveni, millores salarials i un major nombre de bases a Espanya.

Vueling, filial del grup d'empreses IAG, al qual pertany Iberia, i amb base a l'aeroport de Barcelona El Prat, afronta la primera vaga del col·lectiu de pilots, format per 1.150 professionals, dels seus deu anys de vida.

El Ministeri de Foment ha establert uns serveis mínims del 51% en les rutes estatals en els casos en què l'única alternativa de transport públic sigui superior a cinc hores i en totes les rutes internacionals amb origen o destí a Espanya.

En el cas de rutes peninsulars amb una alternativa de transport de menys cinc hores, els serveis mínims seran del 30%, i d'un 100% en les connexions amb les Illes Balears i les Canàries i en aquells trajectes que s'enlairin abans de les 0 h del dia 25 però que aterrin ja dins el període de vaga.

Vueling ha expressat el seu "absolut respecte" per la vaga, tot i que ha lamentat els efectes negatius que tindran les aturades, especialment per als clients, i ha mostrat predisposició a continuar negociant amb el sindicat Sepla "per intentar solucionar aquesta situació al més aviat possible ".

Segons l'aerolínia, el 86% dels clients no estaran afectats per la vaga i, de la resta, gairebé el 75% volaran en un marge 24 hores respecte del seu horari original.

Amb aquesta vaga, els pilots de Vueling volen reivindicar millores salarials per equiparar els seus sous als d'altres companyies de la competència de baix cost.

Els pilots mostren, així mateix, disconformitat amb la política d'expansió de l'empresa basada en la creació de noves bases, que segons aquest col·lectiu aposta per un major creixement a l'estranger que a Espanya.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha assenyalat aquest dimarts que més enllà de vigilar el compliment dels serveis mínims durant la vaga dels pilots de Vueling, el seu departament estarà "molt atent" que s'atenguin els drets dels passatgers per part de la companyia.

stats