Societat 05/10/2023

Vox visita l'IBDona per engegar un estudi sobre "el perfil dels agressors"

Agustí Buades i Manuela Cañades van reunir-se aquest dimecres amb la presidenta de l'Institut Balear de la Dona, Catalina Maria Salom

2 min
Manuela Cañadas (Vox), Catalina Maria Salom (PP) i Agustí Buades (Vox) a la seu de l'IBdona, ahir dimecres.

PalmaEls diputats de Vox al Parlament de les Illes Balears Manuela Cañadas i Agustí Buades van visitar dimecres, finalment, les instal·lacions de l'Institut Balear de la Dona. Ambdós membres del partit d'extrema dreta van mantenir una reunió d'una hora i mitja amb l'actual directora, Catalina Maria Salom, perquè els explicàs "quins programes s'estaven fent", segons ha informat el mateix Buades a l'ARA Balears. Entre altres coses, durant la trobada van incidir en un dels acords de govern entre el PP i Vox, que és "l'elaboració d'un estudi sobre el perfil d'agressor" en el cas de la violència masclista, segons el diputat.

“Està en el pacte, en el punt 86, i volem intentar que s’inclogui en els propers pressupostos”, assegura Buades, qui insisteix que amb aquest estudi pretenen “que hi hagi una disminució d’aquesta xacra”. No obstant això, nombrosos estudis i experts ja han advertit que "no hi ha un perfil de dona víctima ni d'agressor, tal com adverteix aquesta guia d'intervenció contra la violència sobre la dona, per exemple.

Juntament amb la posada en marxa de l'estudi, Buades té intenció de "revisar tots els programes" que està fent l'IBDona, per assegurar que "sigui per a totes", incloses "les vídues i les embarassades". Preguntat per la pretensió que van anunciar de tancar l'IBDona, Buades es remet a l'acord de govern amb el PP, on "no hi ha el tancament". En lloc d'això, afegeix, volen "millorar la feina que es fa i afegir allò que hi pugui faltar".

Sobre això, el diputat de Vox Sergio Rodríguez respon també en declaracions a aquest mitjà que estan fermats al pacte de govern: "Si haguéssim governat, l'hauríem tancat. Però tenim un pacte de legislatura, i aquest tema no es va preveure, igual que el tancament d'IB3". D'altra banda, Rodríguez assegura que, per ara, mantenen "bona sintonia" amb la nova directora, a la qual van fer una sèrie de peticions.

"Vam demanar que l'IBDona compleixi amb la seva funció, que és la protecció de la dona en tots els àmbits, i que es deixin de gastar doblers en propaganda i exposicions para anar en contra de la magistratura i la justícia [en referència a l'exposició polèmica de l'estació Intermodal]", argumenta el diputat.

D’altra banda, treballadores de l’IBDona que van ser en el moment de la visita asseguren que aquesta es va reduir a una reunió amb la direcció, i que no van “examinar” la seva feina. Segons expliquen, tan sols es van adreçar a les empleades per saludar-les i, en tot moment, van tenir una actitud correcta. 

stats