Grafitis
Societat 27/10/2023

Vox d'Inca presenta una moció per combatre els grafits com ho fan "països com Nova York, París i Madrid"

La formació aposta per endurir les sancions econòmiques i més presència policial en el municipi

ARA Balears
1 min
Neteja viària

PalmaEl grup municipal de Vox a Inca ha presentat aquest divendres una moció per "combatre les pintades vandàliques" del carrer. En la proposta, presentada a nom de la portaveu de la formació, Francisca Blasco, asseguren que no saben què es fa actualment des de l'Ajuntament per eliminar les pintades il·legals a les parets i murs del municipi. En aquest sentit, apunten a la necessitat de fer una "campanya informativa i preventiva i una neteja general".

La formació d'extrema dreta alerta que les pintades no només són un problema a Inca, sinó també a la resta de municipis de Mallorca. En aquesta línia, assenyalen que a "països com Nova York, Anglaterra, París i fins i tot Madrid", aquesta pràctica "és il·legal i està perseguida com a delicte". A més, expliquen, aquestes ciutats combinen la persecució dels grafits amb l'art de carrer.

Amb tot, han apuntat que són conscients que la Policia Local d'Inca intervé en aquests casos posant multes, però "són poques per la manca de mitjans". Per aquests motius, enumeren algunes propostes, com ara endurir les sancions econòmiques, més presència policial, exigir als infractors la possibilitat de reparar els danys causats en el mateix moment i combatre el grafit com un problema de vandalisme, entre d'altres.

stats