Dentistes sobre rodes
Societat 06/12/2023

Voluntaris de les Balears participen en la construcció d'una clínica dental a una població remota del Senegal

La clínica s'ha instal·lat a Missirah, al sud del Senegal, un lloc on una persona es pot haver de desplaçar durant hores per tenir atenció sanitària

ARA Balears
2 min
Voluntaris de Dentistes sobre rodes.

PalmaVoluntaris de les Illes Balears participen aquest dijous en la inauguració de les noves instal·lacions de la Fundació Dentistes sobre Rodes a la remota població de Missirah, al sud del Senegal, a prop de la frontera amb Gàmbia. És un lloc on una persona es pot haver de desplaçar durant hores per tenir atenció sanitària. En concret, s'hi ha instal·lat un quiròfan, una sala d'òptica i optometria, tecnologia d'odontologia i implantologia digital i una sala d'educadors. D'aquesta manera, l'ONG, que va començar desplaçant-se en furgonetes i camions des d'Espanya i apropant així tractaments i intervencions de dentistes a diferents zones desfavorides del Senegal, ara incrementa les instal·lacions en quantitat i qualitat a la seva clínica de Missirah.

Voluntaris de Dentistes sobre rodes.

Els voluntaris que fan feina en aquest projecte, a més de les Balears, són de Cantàbria, Astúries, Galícia, Andalusia, el País Basc, República Dominicana i el mateix Senegal. Cobreixen des de la part tècnica i de manteniment de les instal·lacions fins a llocs d'odontologia, a més d'experts implantòlegs, òptics i optometristes, metges i la resta de personal sanitari que presta els seus serveis de manera altruista. D'aquesta manera, explica l'ONG, la gent sense recursos de la zona tindrà al seu abast la darrera tecnologia i accés a professionals sanitaris.

Voluntaris de Dentistes sobre Rodes.

La inauguració es farà davant d'autoritats locals, regionals i estatals senegaleses, juntament amb la presència d'odontòlegs espanyols i personal sanitari i tècnic. Hi participarn el batle i diputat de les 52 poblacions de la regió, representants del president del país i del govern, de la Universitat de Dakar, del Ministeri de Salut, a més del coordinador nacional del programa de salut ocular. La inauguració serà amenitzada amb grups de música tradicional de la regió.

Feines al Senegal.

Dentistes sobre Rodes neix l'any 2005 fruit de la mà d'Alfonso Jaume i Cristian Martin Vargas. Té projectes a Mauritània i el Senegal. Es desplacen amb furgonetes-clíniques dental i ara té aquest nou centre a Missirah, que es va construir en un antic abocador.

stats