Festes Sant Joan
Societat 26/06/2024

Batalla campal al port de Ciutadella la matinada de Sant Joan

Dos grups d'al·lots es llancen botelles de vidre, pedres i es barallen a garrotades

2 min

Dos grups d'al·lots han protagonitzat una batalla campal a l'esplanada del port de Ciutadella durant la matinada de Sant Joan. Els joves, com s'aprecia a un vídeo obtingut per l'ARA Balears, es barallen violentament i s'acarnissen amb un dels integrants del grup al qual, inconscient, li peguen coces mentre està tirat en terra. La disputa es va iniciar quan un grup va començar a llançar botelles de vidre i pedres contra el portal d'una casa amb l'objectiu de tombar-la. Els llogaters els tornaven els objectes, també llançant-los, fins que varen decidir baixar a l'esplanada. La baralla va involucrar una vintena de joves.

"¡Et punx! ¡ Et punx! Fills de puta", criden uns a altres al vídeo, en el qual s'observa com un d'ells agafa un garrot del terra per defensar l'entrada de la casa, mentre altres recullen el jove inconscient i l'entren al portal. Fins al lloc dels fets s'hi varen desplaçar efectius de la Policia Local, tot i que no es va produir cap detenció. També es varen mobilitzar tres ambulàncies. A més, a la zona ja s'estava desplegant el dispositiu d'emergències amb motiu dels Jocs del Pla.

Investigació oberta

La Policia Nacional, que s'encarregava de la seguretat ciutadana durant les festes, ha obert una investigació arran de la denúncia presentada per una víctima. Segons fonts policials, algú li va tirar una botella al cap i el va deixar inconscient. Això va motivar que els dos grups comencessin a tirar-se objectes entre ells.

En recuperar-se i ser atès, l'home va presentar una denúncia per lesions a la Comissaria de Ciutadella, però quan els agents s'hi van desplaçar, amb la col·laboració de la Policia Local, ja no hi havia ningú i no varen poder actuar. Tot i això, la Policia Local va cedir les imatges enregistrades per les càmeres per poder identificar els participants en la baralla, esclarir els fets i prendre les mesures pertinents.

Ferida en caure d'un pont

Per altra banda, una jove de 17 anys ha resultat ferida aquest dimarts a la matinada després de caure des d'un pont a Ciutadella durant les festes de Sant Joan. L'al·lota ha caigut des d'una altura de deu metres al voltant de les 4.00 h. Ha estat assistida per una ambulància de Suport Vital Avançat i traslladada amb pronòstic menys greu a l'hospital Mateu Orfila (Maó), on s'ha activat el codi politrauma.

stats