Un acusat d'infringir per segona vegada una ordre d'allunyament diu que va als mateixos llocs que la víctima

Dues associacions s'han concentrat a les portes del jutjat en protesta per la indefensió de l'al·lota

Un jove, acusat d'infringir per segona vegada una ordre d'allunyament contra una al·lota que va interposar una demanda per violació, assegura que comparteixen els mateixos llocs d'oci i que per aquest motiu es varen trobar el passat 12 de desembre a la plaça de Fleming de Palma.
Aquest dilluns s'ha fet el judici per infringir l'ordre de no acostar-se a menys de 500 metres a la víctima, una menor, amb qui tenia una relació sentimental que acabà quan presumptament en va abusar sexualment.
La jove ha relatat durant el judici que va sortir amb l'acusat durant cinc mesos i que la relació va acabar el passat mes de juny "pel que em va fer". Mentre hi ha a tràmit una demanda per violència de gènere, s'han interposat dues denúncies per la infracció. La primera no està arxivada i la segona ha quedat vista per a sentència.
La víctima, que ha declarat protegida per una mampara i amb la seva mare al costat, ha assegurat que en arribar al parc que ella freqüenta el va veure arribar. "Me'n vaig anar a la plaça d'Espanya però, com que no teníem res a fer, tornàrem per si havia partit, però encara hi era i em va veure quan vaig entrar.
Jugava sol amb una pilota. No em va dir res".
Encoratjada per les seves amigues i sabent que no podia estar en aquella zona per ordre judicial va telefonar a la policia.
"Quan el va veure va cridar a la policia de seguida amb un mòbil especial que té per telefonar", ha corroborat la seva germana.
En arribar una patrulla l'acusat se'n va anar. Segons ha explicat, anava a jugar a futbol i no era conscient que la jove també era a la pista. "Era de nit, feia fosca i jo estava concentrat en les meves coses", ha declarat.

Mentrestant, a les portes dels jutjats de l'avinguda d'Alemanya s'ha convocat una concentració per part de les associacions Stop Maltrato Centro de Acogida i Stop Desnonaments Mallorca.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF