Societat 20/12/2018

L'acusat d'una violació a una menor en un hotel de Palma assegura que la relació va ser consentida

La germana de la víctima, entre plors, ha assegurat que el jove les va engatar i que es penedeix d'haver-la deixat a soles amb ell

Carles Tudurí
3 min
L'acusat el el moment de l'inici del judici a l'Audiència Provincial.

PalmaEl jove de 23 anys acusat de la violació d'una menor de 16 anys, per al qual la fiscalia demana nou anys de presó, ha declarat aquest dijous davant l'Audiència Provincial de Palma que la relació que va tenir lloc a la terrassa d'un petit hotel de Palma va ser totalment consentida i que en cap moment va actuar de manera violenta. En canvi, la germana de la víctima ha assegurat que l'acusat les va engatar i que pràcticament es va llançar damunt elles el dia dels fets, el 2015.

Durant la seva declaració, el jove, que en el moment dels fets tenia 20 anys, ha explicat que va conèixer dues germanes a la plaça d'Espanya i que després de parlar amb elles varen decidir, a proposta seva, anar a la terrassa d'un hotel situat a les proximitats del Born. Una vegada allà varen beure i començar a intimar. Segons l'acusat, elles varen beure més que ell, perquè ell té el costum de fer-ho molt lentament.

Ha destacat que una vegada que va quedar a soles amb la denunciant es varen començar a besar i a tocar, perquè que va ser de manera consentida. L'acusat ha assegurat que en un moment concret ell es va estimar més no consumar l'acte sexual, perquè era un lloc públic i tenia por de "no estar a l'altura", però que ella va insistir i que finalment varen tenir una relació completa sense protecció. Ha manifestat que no va actuar amb violència, tot i que ha reconegut que va mossegar la jove al pit.

Sempre segons la seva versió, els dos deixaren l'hotel i va acompanyar la jove a l'estació d'autobusos, tot i que finalment ella va agafar un taxi, que va compartir amb una senyora. Ha qualificat l'acomiadament com a amistós. Després varen parlar una estona a través de la conversa de WhatsApp que havien creat tots tres, però una mica més tard les dues germanes el varen bloquejar. Ha dit que no va saber res més de les dues al·lotes fins a la denúncia.

En canvi, la germana de la víctima ha explicat una versió diferent. La jove, que ha declarat darrere una mampara, ha dit que l'acusat les va engatar i que pràcticament es va llançar damunt elles sense demanar permís. Es va espantar una mica i va fingir una telefonada per deixar el lloc. Ha comentat que va esperar la germana a la porta de l'hotel perquè tenia la sensació que ella també volia baixar i s'ha mostrat molt penedida d'haver-la deixat a soles. Fins i tot un dels jutges l'ha haguda de tranquil·litzar.

Una vegada a casa, va estar pendent del telèfon, tot i que sabia que la germana duia només una tauleta, que només funcionava amb Wi-Fi. Quan va arribar, la víctima li va dir que es va sentir violada, però no en varen parlar més fins que a l'escola es va posar a plorar quan una professora va saber què havia passat. L'al·lota ha dit que la germana s'ha convertit en una persona molt més tancada de caràcter des de que fa sofrir l'agressió i que ha necessitat ajuda psicològica.

El tribunal ha dirimit abans de començar una petició que demanava un judici a porta tancada i tot i decidir mantenir el caràcter públic de la sessió ha permès que l'acusada declaràs a porta tancada.

La fiscalia acusa el jove d'un delicte de violació i un d'abús sexual, per la qual cosa demana per a ell una pena de nou anys de presó, a més de sis anys de llibertat vigilada, així com la prohibició d'aproximar-se i comunicar-se amb la víctima per 15 anys pel primer delicte i d'un any i sis mesos més tres de llibertat vigilada pel segon.

stats