Premis Fotografia de Muntanya
Societat 11/04/2024

La Misericòrdia acull una exposició dels premis Fotografia de Muntanya 2024

L'exposició s’ha obert al públic aquest dijous amb el lliurament dels guardons d’aquesta edició: s’hi han presentat 200 fotografies de més de 60 autors

ARA Balears
2 min
Foto de família d'autoritats i participants.

PalmaEl Consell de Mallorca ha inaugurat una exposició dels premis Fotografia de Muntanya 2024 al Centre Cultural la Misericòrdia. La mostra s’ha obert al públic aquest dijous amb el lliurament dels guardons d’aquesta edició: s’hi han presentat un total de 200 fotografies de més de 60 autors. L’exposició estarà disponible fins al primer de juny i està formada per 37 fotografies de 26 artistes que han estat seleccionades pel jurat. Entre les ubicacions de les imatges hi ha indrets de tota Espanya, com l'Aragó, Astúries, Catalunya, Madrid, Tenerife i Mallorca, i de tot el món, com Groenlàndia, Islàndia, Itàlia, Nepal, Pakistan i Xile. 

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha destacat “el vessant sensibilitzador d’aquests premis, que promou i consciencia sobre la necessitat de respectar els meravellosos espais naturals que ens envolten perquè les futures generacions els puguin també gaudir”. A més, ha destacat que les fotografies permeten als visitants traslladar-se “a la cultura de muntanya, a la nostra identitat, al nostre patrimoni i a les petjades dels nostres avantpassats”. 

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés i la consellera insular de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca.

Els premis Fotografia de Muntanya 2024 han estat organitzats per la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada i la Mostra de Cinema de Muntanya de Palma, amb la col·laboració del Consell de Mallorca, la Federació Balear d’Espeleologia, l’Escola de Barranquisme Luís Turrion, Foracorda, Bestard Mountain Boots, Molta Muntanya, Kenia Outdoor, Vol Ras, sa Tenda, Hotel Maristel, el Laboratori Fotogràfic Cliché i l'ARA Balears. 

Guanyadors dels premis Fotografia de Muntanya 2024 

El guanyador del premi a la millor Fotografia de Muntanya 2024, que entrega la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada amb un total de 400 euros en metàl·lic, és Tomeu Rubí Pol amb la fotografia Possets. El segon premi, a la millor fotografia d’espeologia, dotat amb 200 euros en metal·lic per la Federació Balear d’Espeleologia, és Juan Ignacio Montero Martín amb la fotografia Pozu’l Fresnu. El premi Luís Turrión, entregat per l’Escola de Barranquisme Luís Turrión amb 150 euros en metàl·lic, és per a Dídac Faus Momparler amb la seva fotogradia Neoweis a la Serra. També dotat amb 150 euros hi ha el premi Tramuntana XXI, que ha estat per a Xavier Amengual Juan amb la fotografia Na Juliette a nes porxo. 

Així mateix, s’han entregat altres guardons en forma de material que han estat per a Óscar Falcó Martorell, Lluís Dietrich Trias, Patricia Valero Mayo, Jaume Cabrer Silva, Marc Marco Ripoll i Serelem Sarai Sánchez Ruiz.

stats