TOCAR TERRA
Societat 12/07/2019

Vins i concerts de l’estiu

Mateu Morro
3 min
Vins i concerts de l’estiu

Celler Sebastià Pastor

Els cellers promocionen els seus vins amb cultura

Els cellers promocionen els seus vins amb culturaL’estiu és el moment elegit per molts de cellers de Mallorca per promocionar els seus vins i fer-ho d’una manera vinculada a la música, la poesia i la cultura en general. Enguany, quan els ceps mostren una bona vitalitat i tot apunta cap a una bona verema afavorida per les elevades temperatures d’aquest començ d’estiu, el programa és dens. Aquest dijous passat, va començar el Celler Sebastià Pastor de Santa Maria del Camí, un celler jove, però amb una història que es remunta a 1937, fet que el col·loca per mèrits propis entre els escassos cellers que, de manera ininterrompuda, han mantingut la tradició vinatera mallorquina. Sebastià Pastor va oferir un excel·lent concert de Saxophobia Funk Project, el conegut sextet mallorquí de jazz funk, ben acompanyat de tapes i vins.

‘Els vins de l’estiu’

La festa és organitzada per la DO Pla i Llevant i els Vins de la terra de Mallorca

Aquest dissabte, de 20 a 23 hores, a Portocolom tenim un altre esdeveniment enocultural important, amb la festa ‘Els vins de l’estiu’, organitzada per la DO Pla i Llevant i els Vins de la terra de Mallorca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Felanitx. Enguany l’acte gira entorn dels vins blancs i rosats i inclou la participació dels cellers de la denominació d’origen Pla i Llevant (Es Fangar, Can Majoral, Miquel Gelabert, Pere Seda, Gallicant i Vi Rei) i dels vins de la terra de Mallorca (Blanca Terra, Son Juliana, Cap Andritxol, Conse Suyrot i Tianna Negre). Tots aquests cellers oferiran als visitants els seus vins blancs i rosats, hi haurà parades de menjar i una taula d’aromes, ‘Flaires’, de Pere Calafat (Celler Jaume de Puntiró), per ajudar a reconèixer les aromes dels diversos vins que es podran tastar.

‘Saba Sana’: poesia al vinyet

S’hi dona entrada a una generació de joves recitadors de poemes

Dimarts, dia 16 de juliol, a les 20.45 h tenim la cita anual de la Poesia al Vinyet, organitzada pel Celler Jaume de Puntiró a Santa Maria. Enguany amb el lema de ‘Saba Sana’, es dona entrada a una generació de joves recitadors de poemes, amb un intent a tres bandes de vincular vinyet, joventut i cultura. Tot acompanyat per la bona música de Set of saxes grouped. La selecció de poemes ha estat feta per Neus Martorell Dolç i recitaran els poemes Marina Colomar, del club de bàsquet; Marc Vich, de la Unió Esportiva Santa Maria; Cati Perelló, de l’Agrupament Escolta Terra de Pous, i Gaspar Sánchez, del Grup d’Esplai Migjorn. La festa enopoètica començarà amb una trobada al Celler Jaume de Puntiró i una cercavila amb els músics geganters per anar al vinyet de Can Pau.

Concert de la Lluna

La vetlada enomusical serà a benefici dels Amics de la Infància

Dia 20 de juliol a les 21 hores i en el marc de les Festes de Santa Margalida hi haurà el Concert de la Lluna a les Vinyes al Celler Macià Batle de Santa Maria. La vetlada enomusical, amb el títol de Nit de Broadway, serà a benefici dels Amics de la Infància, entitat que dedica tots els seus esforços als infants en risc d’exclusió social. El concert inclou les actuacions de l’Orquestra Simfònica dirigida per Pablo Mielgo; de la cantant, actiu i ballarina Lidia Fayrén, i del cantant i actor argentí Gerónimo Rauch. Sens dubte, un cartell artístic de primer nivell, en el seu gènere, que en el marc de les vinyes i el celler Macià Batle aconseguirà plenament els seus objectius.

Els vins de qualitat a les Balears

Cobreixen, el 2018, una superfície de 1.661 hectàrees

Cobreixen, el 2018, una superfície de 1.661 hectàrees Aquesta efervescència enocultural té bon fonament. Els vins de qualitat a les Illes Balears cobreixen, el 2018, una superfície de 1.661 hectàrees, 657 de les quals són de vinyes en denominació d’origen i 1.004 de vinyes que elaboren vins de la terra. El vi de la terra de Mallorca representa el 44% d’aquesta superfície; la denominació d’origen Pla i Llevant, el 23%; la denominació d’origen Binissalem, el 17%; el vi de la terra Illes Balears, el 8%; el vi de la terra d’Eivissa, el 4%; el vi de la terra de Menorca, el 2%; el vi de la terra Serra de Tramuntana-Costa Nord, l’1%, i el vi de la terra de Formentera, un altre 1%. El total de raïm produït va ser de 9.907.718 quilos, un 21,39% més que el 2017. El vi elaborat va ser de 63.109 hectolitres, un 17,33% més que el 2017. Finalment, la comercialització del vi va ser de 49.918 hectolitres amb un valor econòmic de 36.247.159 € i un increment del 5,33% respecte del valor econòmic obtingut el 2017.

stats