SOLIDARITAT
Societat 02/09/2018

Vilafranca recupera l’esperit dels seus missioners

El sopar compta amb la col·laboració de molts comerços i bars del poble

Ara Balears
2 min
Jaume Roig (segon per l’esquerra) i Guillem Bauzà (acotat) durant la seva estança a Ruanda.

VilafrancaLa Procura de missions de la congregació dels Sagrats Cors (SSCC) de Lluc, l’Ajuntament, la parròquia i un nombrós grup de veïnes i veïns de Vilafranca, organitzen per al proper dissabte, 8 de setembre, un sopar solidari a benefici del projecte per a la creació d’un centre d’estada de mares fadrines amb fills i filles amb discapacitats al poblat de Nyacayaga (Ruanda) i per a la dotació de material assistencial d’aquest centre.

Es tracta d’un acte que, a més de tot el sentit solidari, servirà per retre homenatge i recuperar l’esperit dels missioners de Vilafranca, que passaren gran part de la seva vida ajudant els mes desafavorits al centre d’Àfrica: Guillem Bauzà (1939-2011) i Jaume Roig (1939).

El sopar compta amb la col·laboració de molts comerços i bars del poble, que amb els seus donatius materials faran possible una gran rifa que té l’objectiu d’assolir una col·lecta de 3.500 euros, que es destinarà a fer possible el centre d’estada a la zona en què, encara avui, es recorda la feina i entrega dels missioners de Vilafranca. Jaume Roig, a causa de la seva edat i l’estat de salut, fou el darrer a deixar la missió de Ruanda, on va viure el genocidi de 1994. “Allà se’l recorda com el pare Jacobo i és considerat com un déu”, explica Miquel Mascaró de la Procura de missions i un dels coordinadors de la trobada solidària.

El sopar de dissabte vinent tindrà lloc a la plaça Major (20.30 hores), i costa 10 euros els adults i 5 els infants. Els tiquets es poden adquirir en diversos comerços de la vila que donen suport a la campanya.

Aquesta serà la segona convocatòria solidària que s’organitza a Vilafranca en menys de dos mesos. La primera tingué lloc a final de juliol durant les festes de la Beata i reuní 800 persones en un acte a favor de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

stats