Societat 23/12/2019

Una trentena de vigilants de seguretat reclamen més mesures d'autoprotecció

La concentració s'ha duit a terme a Son Espases en solidaritat amb tres companys que estan de baixa per agressions rebudes al lloc de feina

Maria Fuster
1 min
Concentració de vigilants de seguretat a Son Espases

PalmaAquest dilluns, 23 de desembre, s'ha concentrat una trentena de guardes de seguretat per reclamar més mesures d'autoprotecció i en solidaritat amb tres treballadors de Son Espases que estan de baixa per agressions rebudes al lloc de feina.

"Volem que es millorin les cobertures jurídiques i també que les empreses permetin més capacitat per disposar de mitjans d'autoprotecció", assenyala Andrés Delgado, portaveu d'UGT, un dels sindicats convocants d'aquesta protesta que es fa a tot l'Estat. Les mobilitzacions dels vigilants de seguretat constitueixen una acció de la campanya ‘A mi qui em protegeix?’. L'objectiu és que el Govern obligui les empreses que els proporcionin més elements d'autoprotecció i que se'ls garanteixi més protecció jurídica enfront dels atacs que sofreixen.

"A la Península hi ha agressions amb esprai de pebre i no ens estranyaria que també hi hagi aguest tipus d'atacs a les Illes. Cal no oblidar que els treballadors de baixa de Son Espases tenen els braços romputs", assenyala Delgado.

Guants, guardapits d'antipunxades i també un casc són alguns dels elements que consideren que poden ser necessaris per garantir la seguretat dels vigilants.

stats