Societat 03/05/2022

Les víctimes de violència masclista ja tenen una sala amable a tots els cossos policials a Palma

La Policial Local de Palma se suma a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil amb la inauguració d'un espai per a víctimes a Sant Ferran

2 min
La sala amable té dos espais: un perquè la víctima posi la denúncia i l'altre destinat al menor acompanyant.

PalmaLes víctimes de violència masclista ja no rebran una atenció diferent segons el cos policial on vagin a denunciar a Palma. A partir d'aquest dimarts, la Policia Local, la Policia Nacional i Guàrdia Civil ja tenen a les seves dependències de Ciutat una sala amable per atendre les dones que vulguin posar una denúncia. La darrera a incorporar-s'hi ha estat la policia municipal, que ha inaugurat avui dematí aquest espai, mentre que la Nacional ho va fer el 2021 i la Guàrdia Civil, el 2019.

Segons l'àrea de Seguretat Ciutadana, la Policia Local de Palma rep una mitjana de 30 casos de violència masclista al mes, de manera que ara aquesta trentena de víctimes es podran beneficiar de la nova sala amable. "És un espai que s'ofereix a una comissaria, on normalment vas per motius que no solen ser agradables", ha assenyalat la regidora de Seguretat Ciutadana de Cort, Joana Maria Adrover, durant la presentació de la sala.

Aquest espai està pensat especialment per a "dones que venen acompanyades d'infants per posar denúncies o a rebre assistència psicològica", ha afegit l'edil. Ara, "els infants tenen un ambient separat del de les declaracions, que permet a les mares mantenir el contacte visual amb ells", sense que els sentin, gràcies a "una barrera de so" que han instal·lat entre ambdues estances, ha afirmat Adrover.

Espai per als menors

Per la seva banda, el batle de Palma, José Hila, ha indicat que amb aquesta sala amable s'incrementa l'empatia de l'Administració cap a la ciutadania i es treballa en la protecció dels menors. "Cream aquest espai on els infants poden jugar mentre es fa el tràmit", ha dit. L'espai té una televisió amb contacontes, llibres per a infants, juguetes i papers i material per pintar, juntament amb mobiliari adaptat per als més petits.

Espai de la sala destinat als infants.
Espai de la sala destinat a la denúncia.

Hila ha remarcat que es tracta d'un servei "fonamental per a les dones víctimes de la violència masclista". "Trobaran un espai segur, per això anim aquelles dones que vulguin sortir de la situació que viuen que vinguin i denunciïn el seu agressor, ens tindran al seu costat", ha insistit el batle.

Pressupost de 8.000 euros

La delegada del govern de l'Estat a les Illes Balears, Aina Calvo, també ha estat present a la inauguració i ha felicitat l'Ajuntament per la sala amable. "Ens congratulam una vegada més per l'excel·lent contribució de la Policia Local de Palma a la lluita contra la violència masclista", ha dit Calvo.

L'habilitació de la sala amable de la Policia Local de Palma ha tingut un pressupost de 7.851 euros. Dins aquest pressupost s'hi inclouen l'obra realitzada, la decoració, l'estructura de la porta, el mobiliari i una televisió.

stats