Palma
Societat 21/12/2022

Viatjar en l'EMT Palma serà gratis a partir del pròxim mes de gener

Aquesta mesura forma part de l'escut social acordat entre institucions per donar resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra d'Ucraïna

Ajuntament de Palma
1 min
Busos de l'EMT de Palma.

PalmaEl Govern i l'Ajuntament de Palma han acordat aquesta setmana que viatjar en l'EMT Palma sigui gratis a partir de dia 1 de gener de 2023 i durant tot l'any per a totes aquelles persones que tinguin targeta ciutadana.

Aquesta mesura forma part del paquet de mesures urgents el Pla estatal de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra d'Ucraïna i s'emmarca en el conjunt de mesures de l'escut social d'ajudes directes a la ciutadania, autònoms i empreses per impulsar la reactivació de l'ocupació i l'economia.

Treballadors de l'EMT de Palma.

En aquest sentit, els pressupostos generals de l'Estat varen aprovar destinar 43 milions a la comunitat autònoma de les Balears. Durant aquestes setmanes s'ha acordat que es destinin entorn de 20 milions d'euros a l'EMT Palma per poder cobrir la gratuïtat del transport públic durant tot l'any vinent.

Aquesta mesura, a més, ve acompanyada del reforç de la flota de l'EMT, que en els darrers anys s'haurà renovat amb fins a 165 vehicles, una xifra que suposa haver renovat més d'un 90% de la flota. Aquestes setmanes s'han incorporat ja els primers quatre nous busos de 18 metres que formen part de la segona fase de la renovació i es preveu que durant els mesos vinents arribin fins a un total de 44 busos d'aquest mateix model, que permet incrementar un 30% la capacitat del passatge i redueix, a més, un 95% les partícules contaminants. Així mateix, per poder cobrir l'increment de passatgers previst a partir de gener, s'ha anat reforçant la plantilla de conductors de l'EMT i des del mes d'octubre passat se n'han integrat 64 de nous en diferents fases.

stats