Societat 06/02/2024

Vera torna a insistir que no hi haurà segregació lingüística

El conseller ha atacat la gestió socialista i ha acusat la diputada Amanda Fernández de ser la "crònica d'una demagògia anunciada'"

1 min
El conseller d'Educació, Antoni Vera, aquest dimarts al Parlament.

Palma"No puc mantenir una cosa que no existeix". Així ha respost el conseller d'Educació, Antoni Vera, la pregunta de la diputada socialista, Amanda Fernández, sobre si aplicarà la segregació lingüística amb el suport dels "trànsfugues de Vox". Vera s'ha dirigit de manera contundent a Fernández: "Vostè és la crònica d'una demagògia anunciada", li ha dit. "Si s'oposa a l'elecció de llengua s'oposa a la LEIB, a la Llei de normalització lingüística i al Decret de mínims, com pensaven complir el dret de les famílies a triar la llengua?

Fernández ha recordat que, en una entrevista radiofònica recent, el delegat territorial d'Educació d'Eivissa i Formentera, Juan Álvarez, va qüestionar el plantejament lingüístic del Govern, i va dir: "A Eivissa és inviable. Abans d'improvisar normatives s'han de solucionar les mancances que hi ha". Així mateix, Álvarez va dir que no tenia constància famílies eivissenques interessades a poder estudiar en castellà.

Atacs a l'oposició

Per la seva banda, ha acusat el PSIB de voler treure rèdit polític del projecte lingüístic del Govern, pactat amb Vox: "S'oposa al pla voluntari per treure rèdit o perquè li molesta que es respecti la llibertat dels centres?", ha preguntat a Fernández. "Vostè sap que tots els problemes que hi ha en educació són els que vostès no solucionaren o engrandiren durant el seu Govern", i ha fet referència a qüestions de política estatal: "Jo entenc que, com a bona 'sanchista', que no és el mateix que socialdemòcrata, es vota el procés administratiu i la Constitució".

stats