El fort vent ha provocat 113 incidents a Mallorca

Cinc vols amb destí a Palma han hagut de ser desviats pel mal temps 

El fort vent que ha estat present aquest dilluns a Mallorca, ha causat 113 incidents a l'illa fins a les 18.50 h, segons ha informat el servei d'emergències del 112. La majoria de les incidències han estat despreniments, amb 59, seguit de la caiguda d'arbres, amb 24 casos.

El vent també ha afectat alguns vols. Els responsables del control del trànsit aeri de l'aeroport de Palma han ordenat desviar a altres aeroports cinc vols amb destí a Palma per les dificultats per aterrar que han provocat les fortes ratxes de vent que es registren a Mallorca.

Un portaveu d'Aena, l'empresa pública estatal que gestiona els aeroports, ha indicat a l'agència Efe que els cinc vols desviats tenien previst aterrar entre les 12 i les 14 h.

Els avions desviats han estat un vol de Netjets Europe procedent de Leeds, el qual ha estat enviat a Barcelona; dos d'Easy Jet que venien de Londres i que han estat redirigits a Eivissa i Menorca; un de Vueling, el qual ha hagut de tornar a Barcelona després de no poder aterrar a Palma, i un de Lauda Motion que venia de Munic desviat a Eivissa.

Els vuit parcs de bombers de Mallorca han fet 50 sortides fins a les 16 h per incidències derivades del fort vent que està bufant a l'illa, entre les quals destaca un incendi en una nau agrícola a Santa Margalida i la caiguda d'un arbre de grans dimensions a Consell, segons ha informat l'agència Efe.

A l'incendi de la nau agrícola a Santa Margalida hi intervenen operatius de quatre parcs dels Bombers de Mallorca. També han intervingut per la caiguda d'un pi de grans dimensions sobre la façana d'un edifici al passeig Mallorca de Consell.

La resta d'incidències han estat relacionades amb caigudes de branques, arbres, elements de façanes i elements estructurals, a més de tasques de neteja. A Mallorca s'ha registrat aquest dilluns migdia fortes ratxes de vent de fins a 108 quilòmetres per hora a Binissalem i de 100,1 a sa Pobla i Santa Maria del Camí, segons les dades que ha fet públiques l'Agència Estatal de Meteorologia fins a les 14 h.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF