Societat 30/01/2020

Veïns de Son Güells protesten a Cort contra la construcció de la cimentera

La regidora de Model de Ciutat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha dit que estan treballant perquè la fàbrica no es construeixi

K. O.
2 min
Els veïns de Son Güells a la plaça de Cort

Palma"No, no, no. Cimentera, no". Una cinquantena de veïns de la urbanització de Son Güells, a Palma, s'ha manifestat aquest dijous a la plaça de Cort per protestar contra el projecte que preveu construir una cimentera en un solar proper a la zona residencial, on viuen un miler de persones, entre les quals hi ha quasi 300 infants. "No volem que els nostres fills creixin en aquesta ambient perquè la fàbrica tindrà un impacte negatiu en l'aire que respiram", ha explicat la presidenta de l'associació veïnal, Rosana Bustamante.

Després de la concentració, la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha dit que aquest projecte és possible perquè el PP va fer una modificació entre el 2004 i el 2006 que va permetre que aquest solar fos industrial. "Lamentam la situació i entenem els veïns, per això estam demanant més informes tècnics per evitar la construcció de la cimentera", ha assegurat la regidora.

Com a resposta, el ple municipal ha aprovat una moció entre tots els partits perquè l'equip de govern de l'Ajuntament demani els informes necessaris per avaluar amb la col·laboració del Govern l'impacte que pot tenir la cimentera. A més, també se cercaran totes les alternatives possibles per evitar "prejudicis" als veïns de la zona.

Veïns de Son Güells durant el ple de l'Ajuntament de Palma

Els manifestants, però, han mostrat "preocupació" perquè encara no saben si l'Ajuntament de Palma acceptarà el projecte. "No volem respostes a mitges, volem un sí o un no", ha explicat Bustamente. La presidenta també ha explicat que la fàbrica tindria un impacte acústic, especialment pel trànsit de camions.

La portaveu del GOB, Margalida Ramis, ha intervingut en el ple de l'Ajuntament per parlar sobre la cimentera. "Demanam que Cort suspengui la tramitació i requalifiqui el solar perquè no es pugui construir la fàbrica", ha comentat l'activista ecologista.

stats