Costa
Societat 18/04/2024

Veïns del Port d'Alcúdia denuncien l'impacte visual dels nous balnearis de la platja

Han presentat un escrit d'al·legacions davant de l'Ajuntament en què demanen la nul·litat de la concessió de Costes

2 min
S'estan aixecant sis quiosquest a la Platja d'Alcúdia

PalmaLa comunitat de propietaris de l'edifici Playa Sol de la Platja d'Alcúdia ha presentat al·legacions a l'execució de les obres que es fan a la zona per aixecar un dels sis balnearis nous –renoven els que hi havia fins ara– "pel seu gran impacte", segons han explicat a l'ARA Balears fonts veïnals. De fet, tal com figura a les al·legacions, els edificis anteriors no feien més de 15 metres de llargària, i els nous s'acosten als 30. "Provoquen una pèrdua important de la visibilitat. Però no només això, sinó que el nou balneari també ha desplaçat sis metres la terrassa cap al portal de la comunitat, una situació que perjudica considerablement els veïns per la pèrdua de valor dels immobles", afirmen en l'escrit.

La documentació veïnal també fa referència a les molèsties per renou, que ha existit durant anys, però que ara s'incrementarà perquè l'activitat de la terrassa queda més a prop. "No entenem que s'autoritzi una estructura de formigó, tot i que es podria haver optat per elements més amables i senzills. Tot plegat és un impacte molt més gran i no entenem per què el consent Costes", diu una veïna que ha parlat amb l'ARA Balears, però que ha demanat no ser identificada.

A més, els veïns han presentat una sèrie d'arguments formals sobre el procediment i el tràmit que s'ha seguit per adjudicar els nous quiosquets, que ocupen 15.000 metres quadrats de domini públic. Consideren que les obres, ubicades al sector I de la Platja d'Alcúdia, haurien d'haver començat l'11 de novembre com a data límit i que Costes hauria de decretar la caducitat de la concessió.

L'escrit, que va ser registrat el 14 d'abril a l'Ajuntament d'Alcúdia, reclama que es decreti la nul·litat d'aquesta actuació per un conjunt d'irregularitats administratives i per l'impacte de les noves instal·lacions que executa l'empresa Cobra.

stats