La Federació d'Associacions de Veïns de Palma denuncia l'excés de terrasses a la plaça de Cort

Asseguren que els dos hotels que hi ha a la plaça, Cort i Mamá, ocupen el 40% de l'espai públic disponible 

La Federació d’Associacions de Veïns de Palma ha criticat avui l’excés d’ocupació de l’espai públic a la plaça de Cort per part dels bars, cafès i restaurants i molt especialment per les terrasses de l’hotel Cort i l'hotel Mamá. Asseguren que, en total, hi tenen instal·lades 56 taules i 224 cadires.

L'hotel Cort ocupa l'espai amb 32 taules i 128 cadires, i l'hotel Mamá, amb 24 taules i 96 cadires, cosa que significa que entre tots dos ocupen el 40% de l’espai públic disponible. Segons la Federació, les taules i cadires no sols ocupen les voreres, sinó també la calçada. Aquest fet, diuen, suposa una vulneració de la normativa vigent i d'allò que preveu la nova ordenança, ara en període d’exposició pública perquè es puguin presentar al·legacions fins al proper 19 de juny.

Segons la Federació, la situació s'agreuja en el cas de l’hotel Mamá, ja que també té instal·lat a la plaça un moble aparador, i una part de les seves taules i cadires bloquegen una boca d’aigua, cosa que, a parer seu, suposa una infracció molt greu, ja que en cas d’una emergència això podria dificultar l’actuació del bombers i posar en perill la seguretat dels ciutadans.

Asseguren també que els dos hotels no tenen exposada a cap lloc visible la llicència d’ocupació de la via pública, que presumiblement i prèviament els ha d'haver atorgat l’Ajuntament.

Per tot això, demanen a l'Ajuntament de Palma que informi públicament de la situació dels fets denunciats i prengui les mesures necessàries. 

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF