Societat 02/07/2021

Veïns de Canamunt ocuparan els carrers del barri per denunciar l'excés de terrasses i cotxes

Critiquen que els pilons que delimiten per on han de pasar els vehicles promou que els conductors accelerin

ARA Balears
1 min
Veïns aprofitant un dels pilons per muntar una cistella de bàsquet.

PalmaUn grup de veïns del barri palmesà de Canamunt, organitzat entorn del laboratori ciutadà Barrilab i l'ateneu popular l'Elèctrica, ocuparan l'espai públic per denunciar l'excés de terrasses i cotxes. Critiquen que els pilons que delimiten per on han de passar els vehicles en els carrers de la Galera i la Travessia d'en Ballester provoquen que els conductors accelerin "inconscientment", malgrat ser zona ACIRE per on passen vianants. "El que hauria de ser una zona compartida esdevé un lloc de pas amb monocultura cotxe-bar", han dit les entitats aquest divendres en un comunicat.

A més, lamenten que l'espai que hi ha entre els pilons i les façanes dels edificis és ocupat en molts punts per terrasses de bars. Per tot això, dissabte a les 19 h, i en el marc de les festes d'estiu del barri, s'apropiaran dels pilons amb una perspectiva crítica i lúdica. Els usaran com a suport per fer cistelles de bàsquet; una acció que han batiat com a "pilonisme”.

"Davant la necessitat de tornar al carrer i recuperar l'espai mercantilitzat, proposam experimentar la ciutat amb uns altres ulls a través de situacions creades deliberadament i organitzades col·lectivament", comenten en el comunicat.

L'acció, segons expliquen les entitats, s'inscriu en el corrent conegut com a urbanisme tàctic pensat a "petita escala". "Un urbanisme que no està conduït des d'una administració, sinó que involucra de forma activa els ciutadans, més que com un sistema racional i controlat".

stats