Societat 09/10/2018

Els veïnats de Bellavista invertiran 14 milions per dotar la urbanització de serveis

Els ha costat més de vint anys i molts doblers però aquesta setmana han començat les obres

Sabrina Vidal
1 min
Els veïnats de Bellavista invertiran 14 milions en dotar la urbanització de serveis

PalmaAquest dimarts dematí molts es trobaven per felicitar-se. Entre abraçades i enhorabones, una desena de veïnats residents a la urbanització Bellavista de la Platja de Palma senten el renou de les màquines fent feina amb satisfacció.

Hi invertiran 14 milions d'euros, tots ells pagats de la seva butxaca, però en 18 mesos, quan les obres acabin, la urbanització Bellavista disposarà de clavegueram, dipòsit d'aigua, llum, voravies i carrers asfaltats, entre d'altres serveis. L'any 1931, fa 87 anys, es construí el primer habitatge a la zona.

És el final d'un camí que iniciaren fa vint anys, quan decidiren posar remei a la deixadesa dels carrers. Des de llavors han passat cinc legislatures i un gran enemic: el Consorci de la Platja de Palma que, tot i que ja no hi és, "encara tenim el PRI (Pla de Reforma Integral) en vigor", assenyala Maria Ramis, una de les afectades.

I és que els veïnats de les 400 hectàrees es varen haver d'unir en una Junta de Compensació per reclamar que els serveis municipals arribassin a la seva barriada. Les constants traves administratives els han convertit en improvisats urbanistes, coneixedors de la matèria per poder anar posant remei a totes les pegues per convertir-se en urbanització. Reconeixen que han seguit els consells dels funcionaris del departament de gestió urbanística de l'Ajuntament de Palma, i que han dedicat moltes hores de la seva vida, "després de la feina", a reunions amb gestores, arquitectes i tècnics.

Aquesta setmana la constructora Melchor Mascaró, que va guanyar el concurs de licitació celebrat davant notari, ha iniciat el procés d'anivellament dels carrers.

stats