Societat 15/12/2020

Valtonyc anirà a judici per un delicte d'odi contra la Guàrdia Civil

Un jutjat de Sevilla ha dictat una interlocutòria que ordena fixar una data per al contenciós

Ara Balears
2 min
“M’esperava una allau de suport dels polítics balears i cap m’ha vingut a veure” Josep Miquel Arenas, ‘Valtonyc’

PalmaEl jutjat d'Instrucció número 2 d'Estepa, a Sevilla, posa fi a la investigació oberta entorn de Josep Miquel Arenas –Valtonyc– per un presumpte delicte d'odi contra la Guàrdia Civil i ordena fixar una data per al judici, segons ha informat El Confidencial. L'acusació es basa en unes declaracions del cantant durant un dels seus concerts en què suposadament instava el públic a atemptar contra els agents del cos de seguretat.

"Matau un puta guàrdia civil aquesta nit, anau a un altre poble on hi hagi guàrdies civils i matau-ne un, posau una puta bomba al fiscal d'una vegada". Aquestes van ser les consignes del raper, que la Guàrdia Civil va denunciar el maig del 2018. Ara, l'instructor del cas ha decidit fer el judici per aquests fets. Les parts de la causa –la fiscalia i l'acusació particular, l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC)– hauran d'emetre un informe de qualificació i incloure la pena que hauria de complir Valtonyc.

El raper ha respost aquest dimarts a través de Twitter a l'anunci que va fer ahir l'AUGC. L'associació afirmava en una piulada que "el jutge asseu a la banqueta Vatònyc per delicte d'odi contra la Guàrdia Civil", a la qual cosa l'acusat ha respost en to irònic: "allibereu a qui tingueu perquè jo estic assegut a una butaca de casa meva". A més, adverteix "tampoc vendré, ja que no hi ha vol des de Brussel·les i l'OMS recomana no fer escala". La seva publicació acaba amb un "Bones festes, puta Espanya i fora les forces d'ocupació".

L'AUGC va assegurar el 2018, després de conèixer les manifestacions, que aquestes "traspassen el límit de la llibertat d'expressió" i, per aquest motiu, van acusar Valtonyc d'enaltiment del terrorisme. A més, l'associació també va demanar obrir el debat per endurir la legislació vigent amb l'objectiu de protegir més els agents després dels atacs i les agressions contra la Guàrdia Civil a Gibraltar i Alsasua.

stats