Societat 21/05/2018

La Guàrdia Civil denuncia Valtonyc per animar a "matar un puta agent"

Segons que ha informat en un comunicat, l'acusa d'un presumpte delicte d'enaltiment del terrorisme

Ara Balears
1 min
Jutges per la democràcia sobre Valtonyc: La pena és desproporcionada

PalmaEls serveis jurídics de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) han informat aquest dilluns que han denunciat el raper Valtonyc per un presumpte delicte d'enaltiment del terrorisme. En un comunicat expliquen que la denúncia ha estat motivada per les paraules que Valtonyc va pronunciar durant un concert, que pretenien animar el públic a "matar un puta agent de la Guàrdia Civil" i posar "una puta bomba al fiscal d'una vegada".

El passat divendres, el president del partit Actúa Baleares, Jorge Campos, ja va informar que denunciaria el raper mallorquí per aquest fet, juntament amb Antonio Salvá, pare de Diego Salvá, un dels dos guàrdies civils assassinats per ETA a Palmanova el juliol del 2009. Aquest dilluns, la Guàrdia Civil també ha decidit denunciar el cantant.

L'AUGC considera inadmissibles aquest tipus de manifestacions que "traspassen el límit de la llibertat d'expressió" i, per aquest motiu, acusen Valtonyc d'enaltiment del terrorisme. A més, l'associació també ha demanat obrir el debat per endurir la legislació vigent amb l'objectiu de protegir més els agents després dels atacs i les agressions contra la Guàrdia Civil a Gibraltar i Alsasua.

stats