Els 600 quilos de cocaïna requisats tenen un valor de "més de 20 milions d'euros"

Els investigadors varen tardar dos dies a trobar la droga, que estava amagada darrere un envà

"Més de 20 milions d'euros" és el valor dels 600 quilos de cocaïna requisats diumenge passat davant la costa de Màlaga, dins el veler d'un eivissenc, segons ha explicat aquest divendres un dels portaveus de la Guàrdia Civil, Paco Molina. També ha explicat que es tracta de "la major intervenció" d'aquest tipus de droga a les Balears.

Aquest és el resultat d'una investigació que va començar fa temps i que ha desenvolupat l'Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) de Balears en col·laboració amb els serveis duaners francesos, efectius del Servei Marítim de la Guàrdia Civil, la Comandància de Màlaga i la Policia d'Estònia, entre d'altres. Dos homes –un eivissenc i un lituà que ja tenia antecedents per narcotràfic– varen ser detinguts i ja han passat a disposició judicial. 

Molina també ha narrat les dificultats que varen tenir els agents per trobar la droga, amagada darrere un envà a la popa de la nau creat expressament amb la intenció de camuflar-la. Els investigadors varen tardar dos dies a trobar-la.

El vaixell sospitós havia partit de l'Amèrica del Sud i es dirigia a les Balears per introduir-hi la droga. 

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF