Societat 24/05/2022

Marí assegura que culpabilitzar el Govern de la massificació a Sant Joan "no és just"

El conseller de Mobilitat i Habitatge denega limitar l'oferta de línies marítimes durant les festes

2 min
El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha assegurat aquest dimarts que "culpabilitzar el Govern de certes qüestions durant les festes de Sant Joan a Ciutadella no és just", en referència a la massificació que li ha retret el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells. De fet, Castells ha exigit durant el ple del Parlament que es limiti l'oferta de connexions marítimes entre Mallorca i Menorca durant les festes, a la qual cosa Marí s'ha negat perquè "les companyies actuen en lliure mercat de circulació".

En el seu argument, Marí ha explicat que no es poden delimitar les línies "perquè sí", sinó que "hi ha d'haver una raó", i Castells ha al·legat motius de "seguretat" perquè en cap altre dia de l'any hi ha tanta quantitat de visitants que "venen a saturar el nucli històric d'una ciutat". El conseller de Mobilitat ha insistit que el problema s'ha de resoldre posant la mirada en altres vies, com la seguretat interna.

"Hi ha bona connexió entre totes les Balears"

Durant el debat, el diputat Castells ha exigit augmentar les línies i els serveis mínims entre Alcúdia i Ciutadella per "donar resposta a la doble i triple insularitat", ja que el decret per modificar l'actual llei, que actualment està en fase d'exposició pública, "no respon a les necessitats dels ciutadans". "És frustrant i decepcionant la poca importància que es dona al transport marítim entre illes", ha conclòs.

Per part seva, el conseller Marí ha explicat que avui dia les companyies cobreixen els serveis necessaris i "hi ha bona connectivitat entre totes les Balears perquè així ho assegura el contracte del Govern amb les empreses". Igualment, el conseller ha assegurat que "s'està treballant per millorar-la". Això sí, Marí ha assegurat que el decret permetrà que es pugui acordar l'obligació de servei públic en cas que s'acrediti que no es compleixin els serveis mínims de connectivitats, inclòs el servei aeri.

Així, el Govern preveu que els mesos vinents hi hagi fins a vuit freqüències diàries entre Alcúdia i Ciutadella, a la qual cosa el portaveu de Més per Menorca ha contestat que la qüestió és que "un ciutadà de Menorca pugui anar a Mallorca el dematí i tornar el vespre, la qual cosa avui dia no és factible", ha dit.

Cal destacar que aquest decret s'hauria d'haver aprovat el 31 de març, però s'ha retardat a causa de les negociacions amb el Consell de Formentera, segons ha explicat el conseller Marí.

stats