Salut
Societat 11/10/2022

La vacuna contra el covid-19 i la grip començarà a administrar-se aquest dijous

L'objectiu és assolir un nivell elevat de cobertura en tots els col·lectius de risc

ARA Balears
2 min
El procés de vacunació continua a bon ritme a les Illes.

PalmaEls residents a Menorca, Eivissa i Formentera majors de 60 anys i els mallorquins de més de 80 anys podran rebre la vacuna combinada contra el coronavirus i la grip a partir d'aquest dijous. La Conselleria de Salut de les Illes Balears ha informat que passat demà començarà la campanya de vacunació que té com a objectiu assolir un nivell elevat de cobertura en tots els col·lectius de risc.

En una nota de premsa han explicat que especialment en la gent gran o amb malalties cròniques, tant la grip com el covid-19 poden descompensar les patologies de les persones més vulnerables i causar-los un ingrés hospitalari o fins i tot poden derivar en complicacions molt greus i ocasionar la mort. En aquest sentit, han anunciat també que podran rebre la vacuna les dones embarassades i els sanitaris i treballadors sociosanitaris que fan feina a atenció primària, hospitalària o residències de gent gran o d'atenció a la discapacitat.

Aquests col·lectius ja poden demanar cita, preferentment a través de la web citavacunacovid.ibsalut.es, encara que també ho poden fer a través del telèfon d'Infovacuna.

La directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font ha explicat que la Conselleria de Salut ha adquirit 304.800 dosis de la vacuna contra la grip: 300.000 destinades a la població general i 4.800 dosis d'alta càrrega que actualment ja s'administren a persones institucionalitzades. Pel que fa a la vacuna contra la covid-19, reforçada contra les variants B4 i B5, ara mateix les Illes Balears en tenen més de 220.000 dosis en estoc.

Amb aquest volum de vacunes es podrà assolir l'objectiu de cobertura del 66%. Concretament, Salut ha detallat que la idea és aconseguir cobertures del 75% en els grups de major edat (persones de 65 anys o més) i sanitaris i sociosanitaris, i del 60% en la resta de grups diana.

stats