Societat 23/06/2018

Urdangarin tracta d'adaptar-se a una situació "dura"

L'home de la infanta Cristina ha assegurat que durant els seus dies de condemna s'ha sentit molt sol tot i que està adaptant-se

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu ARA Balears.

PalmaL'home de la infanta Cristina, Iñaki Urdangarin, tracta d'adaptar-se a una situació "dura" en el mòdul d'homes de la presó de dones de Brieva(Àvila), sis dies després del seu ingrés després de la seva condemna pel cas Nóos.

El mòdul que acull a l'intern és el mateix en el qual va romandre durant una dècada l'ex director general de la Guàrdia Civil Luis Roldán, apartat del gairebé centenar de recluses que actualment acull aquesta penitenciària.

Fonts del centre penitenciari han assenyalat que en els escassos contactes que manté amb el personal de Brieva, Urdangarin ha reconegut estar "adaptant-se" a la seva nova situació en una de les cinc cel·les del mòdul reservat per a homes. Una situació que les mateixes fonts asseguren que el propi Urdangarin ha qualificat com a "dura" en les estades en les quals es troba sol.

Els qui han pogut veure-li i mantenir contacte amb ell han insistit que és "molt educat" i "amable".

En el mòdul en el qual es troba compta amb una bicicleta estàtica en la qual fa una mica d'esport, així com una televisió en la qual ha vist alguns partits del Mundial de Futbol; premsa i bastants llibres que s'ha portat per llegir.

Vestit amb texans i samarreta, Urdangarin ha estat visitat per la psicòloga, com sol ser habitual amb la resta d'interns, especialment quan acaben d'arribar a la presó.

Pocs són les dades que transcendeixen de la seva vida a l'interior del centre pel qual han passat, a més de Luis Roldán i la seva dona, Blanca Rodríguez Porto; Neus Soldevilla, sobrenomenada "La dolça Neus"; Idoia López Riaño o Isabel García Marcos, entre altres persones.

stats