Societat 03/07/2020

Urdangarin torna a sortir de la presó per fer un voluntariat

L'estat d'alarma i les restriccions de la llar amb la qual col·laborava restringiren les sortides

Ara Balears
1 min
Urdangarin surt de la presó per anar a fer un voluntariat

PalmaIñaki Urdangarin torna a sortir de la presó per fer un voluntariat a la Llar Donya Orione. La fi de l'estat d'alarma i les restriccions imposades pel govern espanyol per la crisi sanitària han permès el retorn a la normalitat al centre penitenciari i Urdangarin ha obtingut el permís per dur a terme un altre voluntariat fora de la presó. Segons ha informat l'agència Efe, el cunyat del rei Felip VI ja va fer la primera sortida al centre aquest dilluns.

Urdangarin va ingressar a la presó el 18 de juny de 2018 per complir una condemna de cinc anys i deu mesos de presó per delictes de corrupció en el cas Nóos i, des de llavors, està intern a la presó avilesa de Brieva. Des del passat 19 de setembre, Urdangarin sortia del centre penitenciari per anar a la Llar Donya Orione, situada a la localitat madrilenya de Pozuelo d'Alarcón, però amb motiu de la pandèmia, el centre va restringir-hi les visites per garantir la protecció de les persones a les quals atén.

Conforme a les recomanacions de les autoritats sanitàries i atès que les persones ateses, d'avançada edat, presenten patologies que els fa més vulnerables al virus, la llar on Urdangarin duia a terme el voluntariat va considerar pertinent restringir-hi les visites als seus usuaris a les estrictament necessàries. A més, el centre penitenciari restringí les sortides de caps de setmana, per la qual cosa Urdangarin no pogué sortir durant tot l'estat d'alarma.

stats