Societat 05/10/2020

UOB reclama places de Serveis a la Comunitat als instituts de les Balears

El sindicat també exigeix la normalització i ampliació d'aquesta funció a totes les etapes educatives

Ara Balears
1 min
Tutoria amb les mesures de seguretat del covid-19 a Alaró. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaUnió Obrera Balear ha informat en un comunicat que dona suport als Professors Tècnics de Serveis a la Comunitat (PTSC) en la seva reclamació per a la creació de places als serveis d'orientació de Secundària, així com la normalització i ampliació d'aquesta funció a totes les etapes educatives.

El sindicat apunta que, amb la crisi de la pandèmia, la tasca dels PTSC en matèria d'absentisme escolar, orientació i suport a famílies amb necessitats, i detecció i seguiment de situacions de risc, entre d'altres, és més necessària que mai.

Segons UOB, la normativa sobre orientació estableix que els PTSC formen part dels departaments d'orientació, però avui dia no se n'han creat places als instituts. En canvi, les instruccions d'Educació per al curs 2020-2021 inclouen a Secundària la figura de l'educador social, que no té competències docents ni apareix a l'ordre del conseller d'Educació i Universitat de 22 de maig de 2019, per la qual es regula el funcionament dels serveis d'orientació educativa, social i professional de les Illes Balears.

En aquest sentit, el sindicat recalca que la tasca de l'educador social és útil, però en tot cas "ha de ser complementària i mai substitutòria". UOB també reclama disposar d'unes instruccions específiques per als PTSC com a funcionaris en pràctiques i d'una formació permanent també específica, millorar la visibilització de la figura dels PTSC i, en general, que Educació no exclogui ni precaritzi aquesta funció docent.

stats