Societat 19/10/2021

UOB duu Educació al TSJIB pel nomenament de la cap d'Inspecció

El sindicat ha interposat un contenciós administratiu contra la Conselleria perquè considera que hi ha "sospites d'irregularitat" en la designació del càrrec

ARA Balears
2 min
El judici als dos guàrdies civils ha començat aquest dimarts a l'Audiència Provincial. ISAAC BUJ

PalmaUOB Ensenyament ha interposat un contenciós administratiu al TSJIB contra la Conselleria d'Educació perquè considera que hi ha "sospites d'irregularitat" en el nomenament de la cap d'Inspecció Educativa, Camila Tudurí. El sindicat assegura que "no entra a valorar la idoneïtat de la persona escollida per Martí March", però vol "aclarir si aquest procés s'ha fet de manera ajustada a la normativa".

Per una banda, UOB "sospita" que el fet que la Conselleria no hagi publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) el procés per cobrir la plaça vacant generada per la jubilació de l'antic cap d'Inspecció "podria atemptar contra la lliure concurrència en un procés de selecció d'un càrrec funcionarial", segons apunta en un comunicat.

Per altra banda, creu que la modificació del decret pel qual es regula la Inspecció Educativa en l'àmbit de l'ensenyament universitari no es va fer correctament. La raó principal és que Educació "el va tramitar per via d'urgència al·legant que els canvis eren merament organitzatius" i el sindicat "no entén com es pot titllar d'organitzativa la reducció del requisit d'experiència per accedir al càrrec de cinc anys a tres". "Recordem que sense aquesta modificació Martí March no hauria pogut nomenar el cap d'Inspecció Educativa actual, ja que no complia el requisit anterior", asseguren.

Cal recordar que March va negar al Parlament el mes de març que la designació de la cap d'Inspecció Educativa, Camila Tudurí, s'hagués fet de manera irregular. Va defensar que l'Executiu va fer la modificació "de manera adequada i totalment transparent" i va recordar que Educació es va reunir amb associacions i va informar la comunitat d'aquest canvi. "Quan he nomenat una persona d'aquestes característiques ni he mirat la seva ideologia política ni res. He mirat la seva categoria professional, el seu rigor i la seva experiència", va subratllar el conseller.

stats