Societat 19/08/2019

La Universitat Catalana d'Estiu de Prada reivindica Aina Moll

La secretària autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, ha participat en un acte en record de la filòloga menorquina

Ara Balears
2 min
Agustina Vilaret escola la intervenció de la senadora Susanna Moll, neboda d'Aina Moll

PalmaLa 51a edició de la Universitat Catalana d'Estiu de Prada ha duit a terme aquest dilluns un acte de record de la filòloga i activista menorquina Aina Moll, en el qual ha participat la secretària autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern balear, Agustina Vilaret.

Vilaret ha destacat "el coratge com a militant del país, i el compromís social i polític" de Moll amb la llengua catalana, més enllà dels reconeixements públics i de l'extens currículum professional i acadèmic. Vilaret s'ha referit a la trajectòria de Moll com de "dedicació, coherència, rigor i lucidesa".

La filla de Francesc de Borja Moll va treballar "des de l'activisme civil, l'acadèmia o les institucions; des de qualsevol front i escletxa on es pogués fer feina per la llengua catalana. I ho va fer des de la concòrdia, però sense renúncies", ha continuat la secretària autonòmica balear.

Aina Moll va ser la primera directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya quan "tot estava per fer", ha dit Vilaret, qui també ha considerat Moll "una pionera que va crear estructures imprescindibles per a la difusió i promoció de la nostra llengua en un dels moments més complexos de la nostra història". La secretària autonòmica ha assegurat que "recordar Aina Moll és un exercici imprescindible per a la nostra memòria històrica recent". "Ella lluità pel país essent dona, condició que encara li atorga més mèrit per la invisibilització a la qual hem estat subjectes".

També han participat en l'acte Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat; Josefina Salord, coordinadora científica de l'Institut Menorquí d'Estudis; Miquel Strubell, excap del Servei de Normalització Lingüística de la Generalitat, i Susanna Moll, neboda d'Aina Moll i senadora.

stats