Societat 29/03/2022

La Unió Astronòmica Internacional posa nom a un asteroide en honor de la UIB

Es diu 185101 Balearicuni i va ser descobert per l'Observatori Astronòmic de Mallorca el 2006

ARA Balears
1 min
Imatge de l'asteroide.

La Unió Astronòmica Internacional ha posat el nom de 185101 Balearicuni a un asteroide que va ser descobert per l'Observatori Astronòmic de Mallorca el 2006, com a homenatge a la Universitat de les Illes Balears (UIB).

L’asteroide fa tres quilòmetres de diàmetre i es troba en el cinturó d’asteroides que hi ha entre les òrbites de Mart i Júpiter, segons ha indicat aquest dimarts la UIB en una nota de premsa. Més precisament, està ubicat a una distància mitjana de 2,691 unitats astronòmiques del Sol, que equivalen a la distància mitjana entre la Terra i el Sol.

Aquest asteroide, que enguany ha estat seguit per observatoris d’Arizona i Hawaii, necessita 1.613 dies per completar l’òrbita al voltant del Sol.

Segons ha precisat la UIB, l’Observatori Astronòmic de Mallorca el va descobrir des dels seus telescopis robòtics a La Sagra (Granada) i rebé l’assignació provisional de 2006 SX19. La iniciativa de fer aquest canvi de nom ha estat de la Fundació Institut d’Astronomia i Astronàutica de Mallorca.

stats