Societat 11/04/2018

La UIB estrena Vicerectorat de Campus Digital i Transmèdia

El nou vicerector és el doctor en informàtica i llicenciat en Belles Arts Antonio Fernández Coca

M. Cifre
1 min
Antonio Fernández és el nou vicerector de Campus Digital i Transmèdia de la UIB

PalmaLa creació del Vicerectorat de Campus Digital i Transmèdia pretén impulsar el suport a la docència mitjançant l’ús de les eines digitals, amb l’objectiu d’ajudar alumnes i professors de la UIB pel que fa a l’ús de les TIC en els processos d’ensenyament i aprenentatge.

Antonio Fernández Coca és l'encarregat d'encarnar la figura de vicerector de Campus Digital i Transmèdia per tal de respondre a l'important augment de la digitalització, en particular en la docència, amb l’ús de mitjans digitals, audiovisuals o gràfics, entre d'altres, com a eines transmèdia.

El nou Vicerectorat inclou quatre serveis, que treballaran de manera transversal en la prestació de serveis a la comunitat universitària. Es tracta del Campus Digital, el Servei d’Audiovisuals, l'Oficina Web i Servei de Comunicació, i la Promoció i Imatge, amb la secció d’informació interna i imatge gràfica.

D’aquesta manera, la UIB opta per ser un referent en l’àmbit de l’aplicació de les TIC a l’educació superior, com també en el desenvolupament transmèdia de nous suports, formats i plataformes que millorin el procés de producció de continguts docents, la participació de l’alumnat i, en definitiva, el procés d’aprenentatge.

Sobre el vicerector del Campus Digital i Transmèdia

Antonio Fernández Coca és llicenciat en Belles Arts el 1989 per la Universitat de Sevilla i doctor en Informàtica el 2003 per la Universitat de les Illes Balears. Va ser director de Comunicació de la UIB des de 2013 fins al gener de 2015 i delegat del rector des de gener de 2015 fins a dia d'avui.
Actualment és professor titular d’universitat d’Expressió Gràfica Arquitectònica a la UIB, de la qual és membre des de l’any 1992. Així mateix, Fernández Coca és membre de l'equip d'investigació Grup d'Innovació Educativa en les Matemàtiques i l’Enginyeria. El 2013 va rebre el premi Universia del Ministeri d'Educació i Cultura del Govern d'Espanya per la versió OpenCourseWare de l'assignatura Expressió Gràfica.

stats