Societat 12/03/2020

La UIB aprova un protocol d'actuació davant l'alerta sanitària pel coronavirus

La Universitat ha decidit suspendre també les pràctiques clíniques en entorns hospitalaris i sanitaris

Ara Balears
2 min
La mesura afecta els graus nfermeria, Fisioteràpia i Medicina, però també qualsevol altre estudi que facin pràctiques en entorns hospitalaris o sanitaris

PalmaLa Universitat de les Illes Balears ha aprovat un nou protocol d'actuació davant l'expansió del coronavirus a les Illes Balears. Segons ha informat la UIB a través d'un comunicat, el document ha estat aprovat pel consell de direcció i es revisarà de manera permanent seguint l'evolució de la pandèmia i les recomanacions de la Conselleria de Salut.

En el protocol es recullen les actuacions a dur a terme en el cas d'algun contagi entre els membres de la comunitat universitària, les activitats que es cancel·laran, i es recull també quina és la situació actual de les classes, els treballs de fi de grau, els erasmus, les tesis doctorals i altres mesures.

A més, la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha decidit suspendre temporalment les pràctiques clíniques dels estudis que tenen lloc en entorns hospitalaris i sanitaris "per evitar situacions de risc innecessàries" davant la pandèmia del coronavirus. Aquesta mesura afecta els graus d’Infermeria, Fisioteràpia i Medicina, però també qualsevol altre estudi que faci pràctiques en aquests entorns.

Per ara, no han informat de quan es podrien reprendre aquestes activitats i han assegurat que qualsevol canvi respecte d’aquesta decisió es comunicarà a través dels canals oficials de la Universitat als alumnes afectats. A més, la Universitat ha creat la web coronavirus.uib.cat, a través de la qual es posa a l’abast de la comunitat universitària totes les dades actualitzades de la situació generada pel virus.

Aquest dimecres la Universitat va informar que l'activitat docent continuaria amb normalitat, però les mesures per contenir la Covid-19 van canviant. Per ara, s'han suspès també les activitats de la Universitat Oberta de Majors (UOM) perquè se'ls considera un col·lectiu de risc, i s'han ajornat tots aquells esdeveniments "que no són imprescindibles" i impliquen concentració de persones.

Cal recordar que aquest dijous s'ha confirmat la primera mort a Mallorca per coronavirus i la Conselleria de Salut n'ha confirmat cinc casos més, amb els quals la xifra d'infectats a les Illes ascendeix a 21 persones. Qualsevol acte de més de 1.000 persones queda suspès i pels de menys persones s'ha de demanar autorització al Govern. Aquesta mesura, anunciada ahir, ha provocat una onada de cancel·lacions d'esdeveniments de tot tipus a les Balears.

stats