Societat 20/11/2018

La UIB, en desacord amb la decisió d'Educació de llevar pes a la formació permanent a les llistes d'interins

Asseguren que el valor dels títols de grau, màster i doctorat no s'hauria de menysprear mai

Toni Crespí
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl Consell de Direcció de la Universitat de les Illes Balears ha manifestat desacord respecte de la possible decisió de la Conselleria d'Educació i Universitat de reduir el valor de la formació acadèmica i donar més pes a la formació permanent a l'hora d'ordenar les llistes d'interins per després atorgar les places el pròxim curs.

Aquest canvi de baremació suposaria la limitació a 10 punts per formació oficial. D'aquesta manera, els professors amb màsters, doctorats, tesis o títols de l'Escola Oficial d'Idiomes es veurien penalitzats per aquest acord. "El valor dels títols de grau, màster i doctorat de les universitats, màximes institucions en docència i recerca, no s'hauria de menysprear mai en una societat que vol basar el seu desenvolupament en el coneixement", ha assegurat la UIB en el comunicat d'aquest dimarts.

Segons el nou model de baremació, els interins podrien sumar un màxim de 10 punts per la formació acadèmica i de 30 punts per la formació permanent, que inclou cursos oferts pels sindicats o la Conselleria.

La Conselleria d'Educació i Universitat ha informat aquest dimarts que encara no es considera tancada la nova baremació d'interins i es preveu reprendre aquesta matèria els pròxims dies.

Educació ha exposat que "cal tenir en compte que l'aplicació de la nova normativa, on s'inclou el barem de formació, no es preveu fins a finals del mes de desembre d'enguany o principis de gener del 2019 i, per tant, hi ha marge suficient per tractar totes aquelles qüestions que es considerin necessàries al llarg de les setmanes vinents".

stats