Estudis
Societat 22/04/2024

La UIB i el Consell Regulador creen la Càtedra de la Sobrassada de Mallorca IGP

Aquesta creació contribuirà a la recerca i la promoció del producte emblemàtic de les Illes

ARA Balears
2 min
unnamed

PalmaLa Universitat de les Illes Balears (UIB) i el Consell Regulador de la Denominació Específica IGP (Indicació Geogràfica Protegida) Sobrassada de Mallorca han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per a la creació de la Càtedra Sobrassada de Mallorca IGP. El conveni té per objectiu fer activitats docents, d'estudi, de recerca i de transferència de coneixement en relació amb la sobrassada de Mallorca i els aspectes vinculats a aquest producte i el seu entorn.

Amb la creació d'aquesta nova Càtedra de la Sobrassada s'espera contribuir a la recerca i la promoció d'aquest producte gastronòmic de les Illes Balears. El president del Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca, Andreu Palou, ha explicat que l'objectiu d'aquesta creació és "enquadrar la sobrassada dins la gastronomia mallorquina tenint-ne en compte els aspectes saludables i sostenibles". "Cream una eina molt poderosa per impulsar la connexió entre el món acadèmic i el món empresarial", ha afegit.

Palou ha destacat que tenen "en portes" l'etiquetatge saludable i que, d'aquí a dos o tres anys, tindran "el repte de l'etiqueta sostenible". "Ens interessa ser capdavanters en aquest aspecte", ha insistit. Un altre propòsit del projecte és establir aliances estratègiques amb altres entitats estatals o internacionals que permetin potenciar la visibilitat i la projecció de la càtedra i les seves activitats.

L'acord té una vigència de tres anys i es pot prorrogar tres anys més. D'altra banda, la direcció de la Càtedra està formada per només quatre membres: dues persones de la UIB i dues persones del Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca. Per finalitzar, Palou ha explicat que el projecte "s'estendrà en funció de la disponibilitat pressupostària" amb la finalitat de "sostenir i potenciar el producte més emblemàtic de les Illes". "No pensam que sigui casualitat que la llesca de pa amb sobrassada s'hagi mantingut al llarg del temps. És un endemisme gastronòmic del qual podem aprendre, i molt", ha sentenciat.

stats