Societat 03/02/2023

Els sindicats insten Educació a desbloquejar el nou acord de millores laborals per als docents

La Junta de Personal Docent no Universitari de Mallorca ha pactat un calendari de mobilitzacions

ARA Balears
1 min
Una aula d'institut.

PalmaEls sindicats educatius, agrupats en la Junta de Personal Docent no Universitari de Mallorca, insten la Conselleria d'Educació a desbloquejar les negociacions per aprovar un nou acord marc de millores sociolaborals per als docents. Segons han detallat en un comunicat, les forces sindicals han aprovat per unanimitat pactar un calendari de mobilitzacions per exigir els punts que creuen imprescindibles dins l'acord i que detallaran dimarts que ve en un acte davant la Conselleria.

Entre les propostes més importants que la Conselleria va plantejar als sindicats en la primera trobada, l'octubre de l'any passat, hi ha la reducció a 18 hores a la Secundària en un termini de dos anys, la posada en marxa de la carrera professional docent, la creació d'un grup de substitucions permanent de personal docent a la delegació territorial d'Eivissa i Formentera, ajuts al lloguer per als docents destinats de manera forçosa a una illa diferent de la residència habitual i la reducció progressiva de ràtios.

Cal dir que, en general, els sindicats varen valorar positivament la proposta d'Educació (un acord marc que estaria vigent des del 2023 fins al 2027) com un punt de partida per començar a negociar, però varen criticar que faltava concreció i calendarització en les mesures.

Pel que fa a l'ensenyament concertat, Educació està acabant de negociar amb la patronal i els sindicats per tancar l’acord marc dels anys 2023-2027 per millorar les condicions sociolaborals i educatives. Un dels punts més importants és l’augment de la partida per a despeses de funcionament. El departament educatiu planteja un increment progressiu d’aquests mòduls fins al 2027 si els centres educatius van eliminant les quotes voluntàries que demanen a les famílies.

stats