Societat 31/05/2018

UGT distingeix 17 treballadores de Zara per la seva lluita sindical

El sindicat celebra la XXI edició dels premis Mencions de Maig

Carles Tudurí
1 min
Imatge dels premiats.

PalmaLes 17 treballadores de Zara, totes del sindicat UGT, que iniciaren l'acció sindical en defensa dels drets del personal de les cinc botigues de roba d'aquesta marca que hi ha a Mallorca han estat guardonades per aquest sindicat en la XXI edició dels seus premis Mencions Primer de Maig. A més, tres d'elles varen participar en el darrer conveni regional de comerç, amb el qual es va aconseguir el descans setmanal de dos dies consecutius i un augment salarial del 6,5% en tres anys.

La secció sindical d'UGT en el Consell d'Eivissa ha estat també guardonada amb l'altra menció

col·lectiva en agraïment a la seva lluita per la qualitat dels serveis públics a la pitiüsa major. Es tracta d'un premi per la seva defensa del caràcter hospitalari de la residència Can Serres. Varen lluitar, segons UGT, contra la progressiva precarització dels seus treballadors.

El premi Pons i Adrover al treball per la igualtat s'ha concedit a la sindicalista Visitación Crespo, que va ser pionera en la negociació dels plans d'igualtat a les Balears l'any 2006. Els altres guardons individuals han recaigut en Tomás Navarro i Juan Ramón Álvarez, per la seva dilatada trajectòria sindical.

El sindicat també ha reconegut la tasca de Tambors per la Pau, per la seva feina de sensibilització a través de la música sobre la necessitat de defensar els drets de les persones, el benestar social i una convivència pacífica.

stats