Societat 27/03/2023

UGT denuncia que fa un any que Cort no paga les hores extres dels treballadors de l'IME

Assegura que els problemes de personal "no s'han solucionat" i que continua "el maltractament de l'Ajuntament cap als empleats

ARA Balears
1 min
/ ISAAC BUJ

PalmaUGT ha denunciat aquest dilluns que fa un any que Cort no paga les hores extres dels treballadors de l'Institut Municipal de l'Esport (IME). En una nota de premsa, el sindicat assegura que "no s'han solucionat els problemes de personal" i que continua el "maltractament de Cort cap al centenar de persones que formen part de la plantilla".

"Mai s'arriba a una ampliació de plantilla, s'assumeixen tasques de categoria superior per les quals no es cobra, no hi ha promoció interna i no hi ha manera de cobrir les baixes a causa dels salaris baixos de l'IME", han assenyalat. Així, han lamentat que la situació de la plantilla "sempre ha estat molt precària" i que "no ha millorat després de vuit anys de batlia de José Hila".

En aquest sentit, el sindicat ha remarcat que la manca de personal ha provocat que des de fa cinc anys es tanquin dies puntuals les oficines del poliesportiu de S'Estel o el de Sant Agustí. "Tot indica que hi ha un pla de desmantellament i privatització dels organismes autònoms de l'Ajuntament", ha alertat.

També ha criticat la "mala gestió" de l'equip directiu, la "poca implicació" del regidor d'Esports, Francisco Ducrós, i que el conveni col·lectiu es troba en procés de negociació "des de fa sis anys".

En relació amb això, han explicat que a causa de tota la situació els treballadors han interposat demandes judicials, i que vuit ja s'han guanyat, la majoria vinculades al reconeixement de la categoria laboral o a l'incompliment dels acords en les jubilacions parcials.

Amb tot això, el sindicat ha insistit que és "intolerable" que la plantilla de l'IME "hagi de lluitar" per aconseguir unes condicions de feina "que el personal laboral i funcionari de Cort gaudeix des de fa anys".

stats