Societat 23/04/2021

UGT i CCOO protestaran el 1r de Maig perquè la sortida de la crisi no sigui a costa dels treballadors

L'any passat els sindicats varen organitzar un acte virtual a casa del confinament

ARA Balears
2 min
Els presidents de CCOO i d'UGT durant la presentació.

PalmaEls sindicats CCOO i UGT protestaran el pròxim 1r de Maig perquè la sortida de la crisi derivada de la gestió de la pandèmia del covid-19 "no sigui a costa dels treballadors". En una nota de premsa, els secretaris generals dels dos sindicats, José Luis García (CCOO) i Lorenzo Navarro (UGT), han explicat que tornaran a sortir al carrer sota el lema "Ara toca complir".

En concret, a Palma, la caravana de cotxes, convocada per uns 50 vehicles, sortirà a les 11.30 h de l'Hipòdrom de Son Pardo i acabarà a l'aparcament del Moll Vell. Més tard, a les 13 h, unes 200 persones es concentraran en el Parc de la Mar.

Cal recordar que l'any passat els dos sindicats varen organitzar un Primer de Maig virtual a causa del confinament provocat per la pandèmia del covid-19, en el qual varen demanar a través dels seus canals 'en línia' un canvi de model productiu. A més, tant a Menorca com a Eivissa, devers les 12 h, es realitzaran concentracions davant de les seus dels sindicats.

José Luis García ha assegurat que "tornam al carrer per reivindicar en un any molt especial, en què s'ha posat de manifest que els treballadors passen per un moment molt complicat econòmicament". Així mateix, ha destacat la tasca del sindicat des de l'inici de la crisi, perquè ha cercat solucions per establir mesures com els ERTO, "que han demostrat ser efectives per als treballadors i l'economia".

Per part seva, el secretari general d'UGT ha subratllat que la pandèmia ha fet palès que les activitats essencials "són fonamentals". "Els que sofreixen són els de sempre, els treballadors. No podem permetre una altra vegada la precarietat", ha indicat. Navarro ha explicat que el 1r de Maig ha de servir per fer un homenatge als treballadors que són enfront de la pandèmia i pels que han quedat sense feina. "Ha estat molt complicat, però amb el diàleg social s'ha aconseguit el major paraigua de protecció de la història, que són els ERTO, però el paquet d'ajudes ha estat insuficient", ha remarcat.

stats