Societat 03/03/2021

Les UCI de les Illes estan en risc mitjà per coronavirus

Els pacients crítics infectats ocupen el 15,7% del total de llits de què disposa la Comunitat

ARA Balears
1 min
L'hospital de Son Espases durant la pandèmia.

PalmaEl 15,7% dels llits d'UCI de què disposen les Balears estan ocupat per pacients amb coronavirus. Això vol dir que estan en un nivell de risc mitjà, ja que el Ministeri de Sanitat considera que s'està en aquesta fase quan el percentatge d'ocupació està entre el 10% i el 20%. Aquest dimecres, vuit persones infectades han sortit d'unitats de cures intensives i, per tant, els hospitals illencs atenen 41 pacients crítics.

Cal recordar, que en els moments amb més tensió hospitalària, aquest gener, hi va arribar a haver 140 persones amb covid-19 a l'UCI que ocupaven el 46% dels llits habilitats. A planta, ara com ara hi ha 101 pacients (dos menys que ahir). En el darrer dia, s'han donat 13 altes hospitalàries i 201 des de l'Atenció Primària.

Els casos actius davallen un dia més i se'n registren 2.049 avui, una xifra a què no s'arribava des del 9 d'octubre. Pel que fa als nous contagis detectats el darrer dia, Salut n'ha comunicat 40: 35 a Mallorca, 5 a Eivissa i cap a Menorca i Formentera. S'han fet 2.739 proves diagnòstiques –entre PCR i tests d'antígens– i la taxa de positivitat ha estat d'un 1,5%.

Les residències de gent gran continuen sense casos positius entre els usuaris, i només 13 treballadors sociosanitaris tenen la infecció activa. Quant als professionals de l'IB-Salut, només 28 estan contagiats i 88 estan en aïllament, ja sigui per contagi o per sospita d'infecció.

stats