Societat 03/12/2020

Una menor tutelada confirma a l'Audiència que la varen explotar sexualment

Tot i que la víctima assegura que les relacions varen ser consentides, les va mantenir quan ella era menor de 16, de manera que són igualment un delicte

Ara Balears
2 min
L'Audiència provincial de Palma. / ARA BALEARS

PalmaL'Audiència Provincial de Palma acull aquest dijous la continuació del judici per explotació sexual a adolescents menors d'edat, algunes d'elles tutelades pel Consell de Mallorca, que va començar el novembre. Aquest matí ha declarat una jove tutelada que ha confirmat que va rebre 600 euros a canvi de mantenir relacions sexuals amb un home a Magaluf, segons ha informat l'agència Efe.

La menor, que actualment té 16 anys, ha assegurat que les relacions varen ser consentides i que durant la fase d'investigació del cas va mentir. Tot i això, en ser menor de 16 anys en el moment dels fets, continua sent un delicte. L'Audiència jutja per aquests fets un home acusat d'abusar sexualment d'una menor, per al qual la Fiscalia demana nou anys de presó.

Els fets varen ocórrer presumptament l'abril del 2019 en un hotel de Magaluf, on s'allotjava el processat. Al respecte, la menor ha assegurat que el vespre en què va complir 15 anys es va escapar del centre de menors i que va anar a l'hotel on estava l'acusat i li va fer creure que aquell dia complia 18 anys. En resposta al Ministeri Fiscal, ha respost que "clar" que les relacions havien estat consentides, però ha puntualitzat que no va rebre 3.000 euros per aquestes, sinó 600 euros.

La testimoni ha relatat que va entrar a l'hotel sense registrar-se a la recepció i que va ser una amiga seva que li passar el contacte de l'acusat perquè "amb ell podia aconseguir doblers dient-li que era major d'edat". A més, ha dit que l'endemà aquesta mateixa amiga va anar a l'establiment i es varen fer fotos al jacuzzi de la suite on estaven i després les varen penjar a les xarxes. Cal tenir en compte que la jove ha canviat la seva versió diverses vegades i davant el jutge ha admès que inicialment va mentir a la Guàrdia Civil i que només es va quedar un vespre amb el processat.

Per la seva banda, l'agent de la Guàrdia Civil que va dur el procediment ha afirmat que les dues menors varen explicar que varen mantenir relacions sexuals completes amb l'home i que aquest els hi va donar doblers a canvi. Els investigadors varen comprovar que l'acusat pagava a les joves amb metàl·lic i que comprava cocaïna i marihuana que consumien.

stats